SiolNET. Sportal Zimski športi
4,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Peter Prevc ima dovolj tovrstnih pozdravov

4,00

termometer

slovenski skakalci |  | Foto: Vid Ponikvar
Foto: Vid Ponikvar

Ob slovesu Roberta Kranjca od aktivne športne poti je Peter Prevc prevzel kapetanski trak, za kar je bil počaščen. Zadovoljstvo pa bi rad občutil tudi po koncu nedeljskega dne. Predvsem si ne želi, da bi dan začel tako, kot je bila to nekakšna praksa letos v Planici.

"Spet je bilo stresno. Z zamahom sem pozdravil vse v Planici. Pri drugem sem nato prezgodaj odrinil, tretji polet je bil dober. Škoda prvega, ker sem pustil deset metrov. Sešlo se je, kakor se je. Tretje mesto je še vedno dober rezultat," je sobotno tretje mesto in svoje nastope pokomentiral Peter Prevc - od slovenskega četverčka so bili boljši le Poljaki in Nemci.

A so se pri našem najbolj izkušenem skakalcu spet pojavile težave pri odskoku z mize.

Domen Prevc Sportal Domen se po težavah že počuti dobro, slovo Kranjca, stopničke naših orlov

Za zadnjo tekmo si ne želi vrtinčenja 

Zaradi nesimetričnega odriva ga je tudi v soboto pri poskusnem poletu zavrtinčilo in z rokama je mahal po Letalnici bratov Gorišek. Glavni trener Gorazd Bertoncelj se je že prvič ustrašil, prav tako pa ni ostal miren pri sobotnem kriljenju z rokama.

Peter Prevc | Foto: Matic Ritonja/Sportida Foto: Matic Ritonja/Sportida

"Za nedeljo bi rad, da vzporedno skočim. Pozdravov je bilo dovolj. Naj ne bo več tovrstnih skokov," si Peter želi boljšega začetka nedeljskega dneva.

V soboto ni bilo le tretje mesto tisto, zaradi katerega so slovenskim navijačem zapele glasilke in iz njihovih rok zaplapolale zastave. Identično je bilo, ko je svoj zadnji polet v karieri opravil Robert Kranjec in se poslovil od aktivne športne poti.

Robert Kranjec Sportal Ljubljenec Planice prekinil mučenje in sporočil: Nikdar več na smuči #video

"V čast mi je, da je mene izbral"

"Zaploskal sem mu. Žal mi je bilo, ker nisem mogel biti spodaj. Pogledal sem ga lahko še po televiziji, potem sem se oblekel in šel na skakalnico. Konec koncev pa je bil spet dobri stari Robi. V izteku je bil tisti, ki nas je kot prvi pozdravil," je dejal Peter.

Prav on je tisti, ki bo od danes nosil kapetanski trak. Kakšne posebne moči mu ne bo dal, zato pa zanj predstavlja veliko čast: "Upam, da bom zdaj jaz prvi izbiral, ko se bodo sobe podeljevale," se je sprva najstarejši od bratov Prevc zasmejal in nadaljeval: "Ne vem, kaj bo drugače, kot je bilo. Zagotovo pa mi je v čast, da je mene izbral. Zlasti, ker je nekaj boljših na smučarski zvezi, ki se ukvarjajo s skoki. Počaščen sem. Lep privilegij je."

"Najbolj prisrčno je bilo, ko me je podrl z orlom"

S Kranjcem sta bila vrsto let skupaj v A-reprezentanci, preživela marsikatere lepe trenutke, prav tako pa je bilo veliko anekdot, a bodo te ostale skrite za širšo javnost.

Robert Kranjec Peter Prevc | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

"Prigod je bilo kar nekaj. Tiste so mi bile najbolj prisrčne, ko me je z orlom podrl. V Almatiju je naredil isto. V Oslu je bil zraven, ko smo dobili skupno medaljo. Zraven je bil, ko smo prvič zmagali ekipno. Ogromno je teh krasnih trenutkov. Če ga vprašate, kaj mu piše na majici in vam razloži, boste izvedeli," je še dejal Peter, Kranjec pa se je ob tem le nasmehnil.

Peter Prevc Sportal "Spremeniti je treba miselnost"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin