Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 12. 2012,
15.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mitja Oranič Marjan Jelenko

Nedelja, 2. 12. 2012, 15.17

8 let

Oranič in Jelenko četrta v Kuusamu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska nordijska kombinatorca Mitja Oranič in Marjan Jelenko sta na ekipni tekmi svetovnega pokala v Kuusamu osvojila četrto mesto.

Zmagala sta Avstrijca Mario Stecher in Bernhard Gruber pred Norvežanoma Haavardom Klemetsnom in Mikkom Kokslienom in Francozoma Sebastienom Lacroixom ter Jasonom Lamyjem Chappuisom. Oranič in Jelenko sta na skakalnici Rukatunturi nastopila solidno. Boljši je bil znova Jelenko, ki je pristal pri 126 metrih, kar je pomenilo drugo mesto med posamezniki. Oranič je zmogel 106,5 metra. Na 15-kilometrsko preizkušnjo sta se tako podala kot osma ekipa z minuto in 22 sekundami zaostanka za prvo avstrijsko ekipo Stecher-Gruber.

Slovenska kombinatorca sta izmenjujoče pretekla vsak po pet krogov dolžine 1,5 kilometra. Ves čas tekaškega dela sta slovenska kombinatorca stopnjevala svoj tek in vztrajno lovila nasprotnike pred seboj. V cilj sta tako pritekla na četrtem mestu, vsega deset sekund za zmagovalcema in 3,8 sekunde za zmagovalnimi stopničkami.

"Z današnjo tekmo sem zelo zadovoljen. Tekaški del je bil naravnost vrhunski, v tej hudi konkurenci sta bila najhitrejša, kaj več od tega niti ne moremo pričakovati. Na skakalnici je bilo nekaj manjših napak, v celoti pa sem zelo zadovoljen," je po današnji tekmi na Finskem dejal glavni trener slovenske reprezentance v nordijski kombinaciji Primož Triplat.

"Današnja tekma je šla po načrtih, še nekoliko bolje. Na teku sva bila zelo močna. Lepo sva tekla v skupini ter v zadnjih dveh krogih polovila nekaj tekmecev, ki so bili pred nama. Šlo nama je res zelo dobro. Upam, da bo forma držala med celotno sezono. Res se mora čisto vse 'poklopiti', da sledi vrhunski rezultat. Cilje poskušam dati iz glave. Če bi jih pretirano dvignil, bi morda hotel preveč. Tako bi lahko zaspal na treningu, pa tudi na tekmi si bolj nervozen. Še vedno je prvi cilj sproščen nastop na skakalnici ter sproščen tek. Rezultat nato pride sem," je po tekmi menil Jelenko.

"Marjan je na skakalnici naredil odlično delo, s čimer naju je rešil. Tek sva pričela v močni skupini, kar sva super taktično izkoristila, kot delajo največji mojstri. V četrtem krogu sva napadla, kar se je dobro obrestovalo. Na teku sva nastopila odlično. Končno četrto mesto je super rezultat. Na skokih mi prehod s keramike na sneg ni najbolje uspel. Na tekmi zaenkrat pokažem povprečne skoke, v teku pa sem zelo močan in pridobivam mesta. Zdaj sledi teden dni premora, kjer si želim, da stabiliziram skoke in tako pridobim nazaj občutke, ki sem jih imel poleti. Tako se lahko nadejam tudi dobrih rezultatov. V pripravljalnem obdobju smo spremenili koncept treninga. Tekaško smo močni, kar je odlično. Imamo tudi odličen servis. Zdaj lahko gremo le mirno do svetovnega prvenstva in nabiramo izkušnje," je tekmo na Finskem ocenil Oranič.

Slovenska ekipa se bo v ponedeljek vrnila v domovino. V petek in soboto bodo skakalni trening opravili v avstrijskem Ramsauu ter se pripravljali za bližnje tekme svetovnega pokala. Naslednja preizkušnja bo 15. in 16. decembra v Ramsauu, kjer bosta tekmovala Oranič in Jelenko, na tekme celinskega pokala v Severno Ameriko pa bodo potovali Gašper Berlot, Jože Kamenik in Matic Plaznik.

Ne spreglejte