Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
28. 10. 2016,
12.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

smuk Klemen Kosi Boštjan Kline Peter Pen

Petek, 28. 10. 2016, 12.30

6 let, 7 mesecev

Peter Pen o pripravah smukačev

Oktober za preživetje, november za temelje

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Medtem ko je Žan Kranjec s četrtim mestom na veleslalomu v Söldnu že dobil potrditev dobrega poletnega dela, se v zadnji del priprav na prve tekme podaja tudi smukaška četa na čelu z Boštjanom Klinetom.

Boštjan Kline - prvi slovenski smučarski adut | Foto: Sportida Boštjan Kline - prvi slovenski smučarski adut Foto: Sportida

Štefan Hadalin, ki brez ene same točke v svetovnem pokalu prevzema štafeto prvega slovenskega slalomista, se bo po težavah s hrbtom ob koncu tedna vrnil na smuči. Ob tem upa tudi na dobre vesti iz Levija, kjer se je vendarle nekoliko ohladilo, tako da so začeli Finci pripravljati sneg za uvodna slaloma nove sezone (12. in 13. 11.). Za drugo slovensko štartno mesto kandidirajo člani ekipe evropskega pokala, ki je zasedla ledenik Saas Fee, in junak nedeljskega veleslaloma v Söldnu Žan Kranjec.

Vonj po hitrosti

Mirnejši so v ekipi za hitri disciplini. Ekipo trenerja Petra Pena, v kateri je Boštjan Kline osrednji adut nove zime, namreč od prvih tekem ločijo še štirje tedni. Šestčlanska ekipa jih bo večinoma preživela na snegu. Po dvodnevnem tehničnem treningu na ledeniku Mölltal smukače prihodnji teden čaka prilagajanje na hitrost v Pitztalu, čez dobra dva tedna pa se bodo preselili v Nakisko v Kanadi.

Martin Čater bo visoko meril predvsem v superveleslalomu. | Foto: Sportida Martin Čater bo visoko meril predvsem v superveleslalomu. Foto: Sportida

Vcepljanje tekmovalnosti

"Oktober je za smukače pogosto mesec za preživetje, saj dobrih pogojev za trening večinoma ni. Tudi mi jih nismo našli. Zato bo zdaj pomembno, da fantje znova dvignejo hitrostno pregrado, obenem pa bom skušal z interno tekmovalnostjo v ekipo vnesti nekaj pozitivne nervoze," proti novi sezoni pogleduje glavni trener Peter Pen, ki se je dve leti ukvarjal predvsem s postavljanjem sistema in vcepljanjem prave tekmovalne miselnosti, zdaj pa je že napočil čas za bolj osredotočeno delo in zajetnejšo rezultatsko žetev.

V novo sezono z novimi zobmi?

"Čakam, da fantom izpadejo mlečni zobje, tako da bodo lahko grizli s pravimi," je navdušenje ob posameznih izstopajočih rezultatih lani pogosto miril Pen. Zdaj ne skriva, da že pričakuje kakšen konkretnejši ugriz. "Upam, da že na začetku sezone," pravi izkušeni trener, ki v prvi vrsti stavi na Klineta. Meni, da bi prav on lahko postal naslednji slovenski zmagovalec smukaške preizkušnje.

Trener Peter Pen o članih ekipe za hitri disciplini

 | Foto: Sportida Foto: Sportida

Boštjan Kline
"Ohranil je vse pozitivne lastnosti iz preteklih let. Ima dobro izhodišče, a na koncu bosta ključni prvi dve minuti sezone. O vrhunskem rezultatu v novi zimi ne dvomim. Upam pa, da ga bo vknjižil že na prvih dveh tekmah sezone."
Klemen Kosi
"Ko se je po sezoni oddaljil od smučanja, se je umiril. Med pripravami je bil bolj poslušen in osredotočen kot v preteklosti. Koncept ciljne usmerjenosti je obetaven. Upam, da bo prinesel tudi oprijemljive rezultate."
Andrej Šporn
"Na trenutke je njegovo smučanje učinkovito, občasno pa se še zateka k zapečatenim smukaškim vzorcem. Če se v štartni hišici prepriča, je lahko zelo nevaren. Ne morem pa se znebiti občutka, da je svoje največje uspehe dosegel z veliko količino dela. Je še pripravljen delati tako?"
Rok Perko
"Lahko je prvi ali zadnji v ekipi. Je zelo hiter in ima odličen smukaški občutek. Zdi pa se mi, da se preveč pogovarjamo o njegovih poškodbah. Že od marca namreč nemoteno trenira."
Martin Čater
"Prihaja v prava smučarska leta. Je napredoval in rešil neznanke okrog opreme. V novo sezono gre upravičeno z višjimi pričakovanji. Razmišlja tudi o veleslalomu, čeprav je najin skupni cilj predvsem vrhunski rezultat v superveleslalomu."
Miha Hrobat
"Hitro je sprejel miselnost naše ekipe in se dobro vklopil v sistem. Opazno je tudi, da si je tega zelo želel. Dobro se je lotil dela, obenem pa se zaveda, da je pot do želenih rezultatov dolga."
Ne spreglejte