Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 12. 2016,
16.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Pokljuka biatlon svetovni pokal v biatlonu

Četrtek, 1. 12. 2016, 16.22

6 let, 6 mesecev

Ohladitev rešuje organizatorje: Pokljuka bo pripravljena za svetovni pokal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Pokljuka pred biatlonskim svetovnim pokalom | Foto Biathlon Pokljuka

Foto: Biathlon Pokljuka

V zadnjih dneh je na Pokljuki spet zima, temperature so se spustile krepko pod ledišče, razmere za pripravo prizorišča za tekme svetovnega pokala v biatlonu so idealne, sporočajo organizatorji pokljuškega dogodka, ta bo letos od 9. do 11. decembra.

Teden pred četrtkovim uradnim treningom izvedba tekmovanja ni več vprašljiva. Da bo Pokljuka pripravljena na tekme, so organizatorji že obvestili tudi predstavnike Mednarodne biatlonske zveze.

Nizke temperature v zadnjih dneh organizatorjem tekem na Rudnem polju zelo pomagajo, v torek so začeli izvoz narejenega snega. Več kot 10 tisoč kubičnih metrov ga je bilo na kupih na štadionu, še približno toliko lanskega na deponiji, zdaj je čas, da ga vsega prenesejo na proge.

Ohladitev je pokljuškim delavcem omogočila, da na proge razvažajo sneg, ki so ga shranili lani, pa tudi tistega, ki ga proizvajajo s snežnimi topovi. | Foto: Biathlon Pokljuka Ohladitev je pokljuškim delavcem omogočila, da na proge razvažajo sneg, ki so ga shranili lani, pa tudi tistega, ki ga proizvajajo s snežnimi topovi. Foto: Biathlon Pokljuka

"Proge bodo pripravljene do konca tedna"

"Danes je tretji dan, ko razvažamo sneg. Prvič smo se odločili, da to naredimo z dvema ekipama: ena dela na deponiji lanskega snega, ena na štadionski deponiji z letos narejenim snegom. Pri tem nam veliko pomaga tudi mehanizacija Slovenske vojske, ki je sicer precej vpeta v pripravo tekmovanja. Vsak bager na deponiji ima svoje traktoriste za razvoz in manjši bager na progi, ki jo sproti ureja, tako da je delo čim bolj nemoteno. Nato začnemo strojno pripravo s snežnimi teptalci," je o pripravah povedal vodja tekmovanja Matej Kordež, ki računa, da bodo proge pripravljene do sobote. "Do konca tedna bodo proge pripravljene, bodo pa zaprte do prihoda prvih tekmovalcev in treningov." 

Za zdaj gre vse po načrtih, do konca tedna naj bi bile nared vse proge. | Foto: Biathlon Pokljuka Za zdaj gre vse po načrtih, do konca tedna naj bi bile nared vse proge. Foto: Biathlon Pokljuka

Za pripravo prog v teh dneh skrbi okoli 30 ljudi, v nadaljevanju pa bo ta številka precej večja.

Največ gledalcev pričakujejo v soboto

Zanimanje za pokljuški konec tedna je zelo veliko med tujimi navijači in tudi med slovenskimi ljubitelji biatlona. "Prodali smo že več kot 500 večdnevnih navijaških paketov, tudi za dnevne vstopnice je zanimanje precejšnje, so pa še vedno na voljo. Kupite jih lahko prek sistema Eventim, tudi na Petrolovih bencinskih servisih, kjer so na voljo s popustom. Zanesljivo bo sobota najbolje obiskan dan, veselimo se tudi petka, saj pričakujemo več kot 2.500 šolarjev v akciji Otroci Triglava na Pokljuki, ki jo organiziramo skupaj z Zavarovalnico Triglav," je povedal generalni sekretar organizacijskega odbora Pokljuka Tomaž Šušteršič in dodal: "Vsi, ki bodo vstopnice kupili v predprodaji, bodo imeli z Bleda organiziran brezplačni prevoz."

Svetovna biatlonska elita se bo za točke svetovnega pokala bojevala od petka, 9. decembra, do nedelje, 11. decembra. | Foto: Biathlon Pokljuka Svetovna biatlonska elita se bo za točke svetovnega pokala bojevala od petka, 9. decembra, do nedelje, 11. decembra. Foto: Biathlon Pokljuka

Pokljuški biatlonski teden se bo začel s četrtkovima uradnima treningoma, v petek bosta na sporedu obe šprinterski preizkušnji, v soboto zasledovanji, v nedeljo pa še štafeti.

Spored tekem svetovnega pokala na Pokljuki:

Petek, 9. december:

11.30, šprint (moški)

14.15, šprint (ženske)

 

Sobota, 10. december:

11.45, zasledovanje (moški)

14.45, zasledovanje (ženske)

 

Nedelja, 11. december:

11.15, štafeta (moški)

14.30, štafeta (ženske)

Ne spreglejte