Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
29. 11. 2016,
22.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Lindsey Vonn Mikaela Shiffrin Mikaela Shiffrin Lara Gut Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Torek, 29. 11. 2016, 22.00

6 let, 6 mesecev

Obetaven smuk Ilke Štuhec

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Medtem ko je bila Švicarka Lara Gut ob odsotnosti kraljice Lake Louisa Lindsey Vonn prepričljivo najboljša na prvem uradnem treningu pred petkovim uvodnim smukom nove sezone, pa je s sedmim časom nase opozorila tudi Ilka Štuhec.

Ilka Štuhec z "Jordanovo številko" 23 prepričljivo med deseterico | Foto: Reuters Ilka Štuhec z "Jordanovo številko" 23 prepričljivo med deseterico Foto: Reuters

Edina slovenska predstavnica ob odprtju sezone tudi v hitrih disciplinah, Mariborčanka Ilka Štuhec, je s sedmim časom prvega uradnega treninga potrdila dobro pripravljenost.

Na 2.996 metrov dolgi olimpijski progi v Lake Louisu v kanadski provinci Alberta je za z naskokom najboljšo vrstnico Laro Gut sicer zaostala skoraj sekundo in pol. A treba je dodati, da je švicarska branilka velikega kristalnega globusa, očitno tudi nekoliko jezna po veleslalomskem odstopu v Killingtonu, že prvo zasledovalko Kajso Kling prehitela za skoraj osem desetink, vse preostale tekmice pa za več kot sekundo.  

Prvič na novih smučeh

Štuhčeva, ki se je tudi na novo sezono pripravljala skoraj izključno v okviru samostojne ekipe in se na treningih večkrat povezala s slovensko moško smukaško vrsto, je sicer že v pripravljalnem obdobju večkrat pokazala zobe. V nedavnem pogovoru tega sicer ni želela komentirati, saj pravi, da je treba hitre vožnje pokazati predvsem na tekmah. Pri tem se zanaša tudi na novo opremo. Po dolgoletnem sodelovanju z Rossignolom je namreč 26-letna Mariborčanka spomladi zamenjala opremljevalca smuči in presedlala k Stöckliju.

Zmagovalka Söldna Lara Gut bo poskušala v lake Louisu ujeti Mikaelo Shiffrin. | Foto: Reuters Zmagovalka Söldna Lara Gut bo poskušala v lake Louisu ujeti Mikaelo Shiffrin. Foto: Reuters

Shiffrinovi hitrost ni tuja

Pred Štuhčevo so se sicer zvrstile še Mirjam Puchner, Jacqueline Wiles, Michaela Wenig in Johanna Schnarf. Velike pozornosti pa je bila deležna tudi vodilna smučarka svetovnega pokala Mikaela Shiffrin. Američanka se je po dveh slalomskih zmagah in dobrih veleslalomskih nastopih odločila še za udeležbo na kanadskem hitrostnem trojčku. Z 18. časom je dokazala, da ji kot slalomski kraljici tudi hitrost ni povsem tuja.  

Brez gospe Lake Louise

Gutova bo v Lake Louisu ob napadu na Shiffrinovo, za katero zdaj v skupnem seštevku zaostaja za 225 točk, poskušala izkoristiti tudi šibkejšo konkurenco. Poleg Julie Mancuso, Anne Veith in številnih smučark, ki so se upokojile, manjka predvsem Lindsey Vonn. Američanka, ki naj bi se po novi poškodbi vrnila šele januarja, velja za pravo kanadsko specialistko. V Lake Louisu je namreč slavila kar 18 zmag. Zadnje tri pred slabim letom.

V petek bo šlo zares
Za sredo in četrtek sta v Lake Louisu, kjer so morali pred tednom odpovedati moške tekme, predvidena še dva treninga. V petek in soboto se bosta smuka začela ob 20.30 po slovenskem času, nedeljski superveleslalom pa ob 19.00.
Ne spreglejte