SiolNET. Sportal Zimski športi
0,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Maruša Ferk pred Zlato lisico

Novo leto, nov pristop

0,38

termometer

Že v Zagrebu je potožila, da ima dovolj vrtenja okrog dvajsetega mesta. Zdaj druga najboljša slovenska slalomistka sezone Maruša Ferk preboj napoveduje na nedeljskem slalomu na Zlati lisici v Mariboru.

V tej sezoni je Maruša Ferk štirikrat osvojila slalomske točke, preboj pa ji ni uspel. V tej sezoni je Maruša Ferk štirikrat osvojila slalomske točke, preboj pa ji ni uspel.

Torkov slalom v Zagrebu je Maruša Ferk končala v solzah. Čeprav je 17. mesto njen najboljši slalomski rezultat v sezoni in šesti najboljši v karieri, se je zavedala, da bi bila brez napake v spodnjem delu druge proge lahko tudi krepko višje. Tja bo merila tudi na Zlati lisici, saj se pri 28 letih in ob razredčeni konkurenci ne želi zadovoljevati zgolj s točkami.

"Že v Zagrebu sem nakazala, da sem v novo leto vstopila z novim pristopom. V prvem delu sezone nisem bila na želeni ravni. Za las sem se uvrščala v finale in se na koncu vrtela okrog dvajsetega mesta. V torek sem napovedala drugačno zgodbo. Če ne bi bilo napake tik pred ciljem druge proge, bi bila po vsej verjetnosti med deseterico. Zdaj je cilj, da v Mariboru takšno smučanje pokažem od štarta do cilja," pravi Ferkova, ki bo na Pohorju nastopila zgolj v slalomu.

"Vem, da znam"  "V Maribor prihajam v želeni formi," pravi Ferkova. "V Maribor prihajam v želeni formi," pravi Ferkova.

Zanimivo je, da je svoj najboljši rezultat na Zlati lisici vknjižila prav v veleslalomu (15. mesto, leta 2009), a po zadnji poškodbi je njena kariera obarvana predvsem slalomsko in kombinacijsko.

"Ne vem sicer, kako visoko se lahko zavihtim, a imam dober občutek. Vem, da znam smučati. To moram zdaj le pokazati. V Zagrebu sem bila blizu. Zdaj lahko obljubim le podobno živahno in borbeno vožnjo. Želim pokazati, da sem v novem letu povsem drugačna. Na Semmeringu sem zgolj čakala, da bo leta 2016 konec. Čakala sem, da se list obrne in začnem znova, z novo energijo in novim pristopom," pravi Maruša, ki bo tokrat pred domačimi navijači po sedmih letih nastopila znotraj trideseterice.

"Številko moram izkoristiti. Tudi na pomoč navijačev se zanašam. Zagrebška tekma je bila v tem pogledu prava generalka. Na Sljemenu nas ljudje namreč vedno toplo sprejmejo. Kot bi bile domačinke," razmišlja ena od štirih domačih reprezentantk (še Tina Maze, Ana Drev in Katarina  Lavtar), ki je pred domačimi navijači že vsaj osvojila točke.

V družbi Tine Maze ne bo več tekmovala. V družbi Tine Maze ne bo več tekmovala.

O Tini Maze z izbranimi besedami

Čeprav ni skrivnost, da predvsem pred nekaj sezonami s taborom Tine Maze ni bila v najbolj prijateljskih odnosih, pa Ferkova pred slovesom slovite rojakinje ne skopari s pohvalami na njen račun. "Vprašanje je, ali bo kdo presegel njene uspehe. Ko pomislim na vse te dosežke, si še toliko bolj želim stopiti na najvišjo stopničko in poslušati Zdravljico. Verjamem, da so to najlepši trenutki," pravi in dodaja: "Ob tem se spominjam tudi najinega prvega srečanja. Štela sem 12 let, ko sem se ji pridružila na vlečnici v Innerkremsu. Pozneje sva bili na kratko tudi skupaj v ekipi, nato pa se je oddaljila. Z zanimanjem bom spremljala njen sobotni nastop. Prepričana sem, da bo 'odtrgala' mariborsko strmino, ki jo pozna veliko bolje kot druge reprezentantke."

[video: 61512 / ]

53. Zlata lisica

Sobota, 7. 1. 2017
9.15 – veleslalom, prva vožnja (Drev, Štuhec, Maze, Lavtar, Robnik, Hrovat)
12.15 – veleslalom, druga vožnja

Nedelja 8. 1. 2017
9.15 – slalom, prva vožnja (Bucik, Ferk, Štuhec, Hrovat, Livk, Brezovnik)
12.15 – slalom, druga vožnja

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin