Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 3. 2020,
18.45

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

Koronavirus Nove Mesto štafeta Miha Dovžan Alex Cisar Klemen Bauer Jakov Fak Jakov Fak

Sobota, 7. 3. 2020, 18.45

4 leta, 1 mesec

Nove mesto, štafeta (moški)

Norvežani zanesljivo najboljši, Slovenci osmi, gledalcev pa nikjer

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
Nove mesto - biatlon 2020 | Takole žalostno prazne so bile danes tribune na biatlonskem štadionu v Novem Mestu. | Foto Reuters

Takole žalostno prazne so bile danes tribune na biatlonskem štadionu v Novem Mestu.

Foto: Reuters

Norveška (1:10:25,3) je dobila zadnjo moško štafetno preizkušnjo v sezoni za svetovni pokal v biatlonu v Novem Mestu na Češkem. Drugi so bili Ukrajinci (+38,2), tretji pa Švedi (+43,3). Slovenci so bili po počasnejšem začetku na koncu osmi (+2:53,8). Češki prireditelji tekem svetovnega pokala so zaradi strahu pred širjenjem koronavirusa tekme zaprli za javnost.

Favorizirane ekipe so imele v prvi predaji precej težav. Francozi in Nemci so hitro zaostali, kar je izkoristila Norveška, ki je ob drugi predaji prevzela vodstvo. Brata Tarjei in Johannes Thingnes Boe sta nato mirno svojo reprezentanco popeljala do četrte zmage na šestih letošnjih štafetnih preizkušnjah.

Za drugo mesto se je na zadnjem strelskem postanku stoje borilo kar šest reprezentanc. V kasnejšem četveroboju za drugo in tretje mesto sta imeli največ moči ekipi Ukrajine in Švedske.

Slovenci med deseterico najboljših

Slovenska reprezentanca je na koncu končala na osmem mestu. Prvi Slovenec Miha Dovžan je za vseh deset tarč porabil le dve popravi, a je v teku zaostal minuto in 14 sekund ter Jakovu Faku štafeto predal kot 21. Ta je prav tako z dvema popravama za deset zadetih strelov izboljšal položaj slovenske reprezentance in Klemnu Bauerju štafeto predal kot 12.

Slovenijo je Bauer z dobrim strelskim nastopom dvignil na osmo mesto, zadnji pa je na progo krenil mladi Alex Cisar, ki se je zelo dobro boril z izkušenejšimi konkurenti. Po sijajnem strelskem nastopu brez poprave je zadržal osmo mesto in se znova predstavil v zelo lepi luči ob prehodu v člansko konkurenco. Cisar je priložnost dobil namesto Roka Tršana, ki je zbolel.

Preplah zaradi koronavirusa in zaprtje tekme za navijače sta nekoliko pokvarila slovo češkega veterana Michala Slezingerja, ki je danes odtekel zadnjo tekmo v svetovnem pokalu:

 

Dovžan vzel napačne smuči

"Ob nastopu Mihe smo nekako pričakovali zaostanek okoli 40 sekund, a je preprosto vzel napačne smuči. Vzel je teflonske, in ko je začel rahlo padati sneg, mu smuči niso več stekle in so se vsi vozili mimo. Podobna zgodba kot v Oberhofu, izgubljal je samo po klancu navzdol, ne navzgor. Miha ni v tako slabi tekaški formi in bi lahko tekel zraven, a preprosto je tako in zaostanek več kot minute in deset sekund je bil prevelik, da bi lahko potem računali na uvrstitev v top 6. Jakov je nato lovil tekmece pred seboj, a več kot do 12. mesta ni mogel. Potem je Klemen odpeljal super in prišel na osmo mesto, Alexu pa je uspelo to zadržati, tako da smo zadovoljni. Vemo, da je to zdaj že šesta štafeta v sezoni, kjer smo vedno končali med najboljšimi deveti, in vemo, da ni več naključje, da je ekipa tako močna. Zdaj pa nas jutri čaka tekma s skupinskim štartom, ko bo na štartu spet Jakov Fak," je današnji nastop reprezentance ocenil Uroš Velepec.

Izidi, moška štafeta (4 x 7,5 km):

 1. Norveška         1:10:25,3 (0+5)
 (Vetle Sjaastad Christiansen, Johannes Dale, Tarjei Boe, Johannes Thingnes Boe)

 2. Ukrajina            + 38,2 (0+5)
 (Artem Prima, Sergij Semenov, Ruslan Tkalenko, Dmitro Pidručnji)

 3. Švedska               43,3 (1+8)
 (Sebastian Samuelsson, Jesper Nelin, Peppe Femling, Martin Ponsiluoma)

 4. Rusija                46,9 (0+7)

 5. Nemčija               57,2 (1+10)

 6. Italija             1:46,9 (0+5)

 7. Belorusija          2:17,5 (1+7)

 8. Slovenija           2:53,8 (0+7)
(Miha Dovžan, Jakov Fak, Klemen Bauer, Alex Cisar)

Preberite še:

Lea Einfalt
Sportal Norvežanke dobile tudi šesto štafeto, Slovenke 19.
Alex Cisar
Sportal Alex Cisar v Nemčiji ugnal vso konkurenco
Johannes Thingnes Boe
Sportal Prepričljiva zmaga Boeja v Novem Mestu, Fak odličen peti

 

Ne spreglejte