Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 1. 2016,
21.44

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Kitzbühel slalom Štefan Hadalin Matic Skube

Sobota, 23. 1. 2016, 21.44

4 leta, 11 mesecev

Norvežan z 12. mesta do zmage, Bergant jezen na Skubeta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zadnje dejanje v Kitzbühlu, moški slalom, je pripadel Norvežanu Henriku Krisoffersenu, ki je bil po prvi vožnji 12. Slovenca sta bila prepočasna za finale.

Na drugo mesto se je s četrtega po prvi vožnji zavihtel Avstrijec Marcel Hirscher (+0,03). Vodilni na prvi progi Nemec Fritz Dopfer v finalu ni bil kos najboljšima slalomistoma ter je zaostal za obema na tretjem mestu.

Kristoffersen si je z najhitrejšim časom finalne vožnje tlakoval pot do še pete zmage na slalomih v tej sezoni. Z deveto zmago v svetovnem pokalu je okrepil vodstvo v posebnem seštevku discipline s 580 točkami. Hirscher, ki je 21-letnega Norvežana letos premagal le na slalomu v Santa Caterini, na drugem mestu zaostaja 160 točk. Hirscher je bil zelo blizu, vpisal je drugi čas finala, a ga je Norvežan na drugi progi ugnal za kar 52 stotink sekunde.

Rus Aleksander Horošilov, ki je bil na prvi progi izenačen s Salzburžanom, je na drugi progi odstopil, Šved Mattias Hargin, drugi po prvi vožnji, je bil v finalu na četrtem mestu prepočasen za stopničke, Avstrijec Marco Schwarz pa je s tretjega zdrsnil na končno deveto.

V skupnem seštevku še naprej vodi Norvežan Aksel Lund Svindal (916), ki je v soboto na smuku na Streifu s padcem in poškodbo kolena predčasno končal sezono. Hirscher (889) zaostaja 27 točk. Tretji skupno je Kristoffersen (771) z zaostankom 145 točk.

Po brutalnem smuku na Streifu, ki se je zaradi varnosti končal že po številki 30 pred startoma Slovencev Andreja Šporna in Klemena Kosija, nastopil je le Boštjan Kline in točke vpisal s 23. mestom, je tudi na nedeljskem slalomu moral posredovati reševalni helikopter.

S startno številko 1 je Italijan Guliano Razzoli že v zgornjem delu storil napako in odstopil, pri tem pa ga je zabolelo v kolenu in drugače kot s helikopterjem proge ni mogel zapustiti. Tudi sicer je bila prva proga zelo težka in ledena, na koncu je bilo uvrščenih le 40 od 84 tekmovalcev.

Slovenca Matic Skube in Štefan Hadalin se nista uvrstila v finalno vožnjo. Tekmo sta končala na 36. in 38. mestu. Klemen Bergant, glavni trener tehničnih disciplin v slovenski moški ekipi, ni bil zadovoljen.

Kdo od Slovencev bo startal na torkovem nočnem slalomskem spektaklu pod žarometi v Schladmingu, še ni znano, jasno je le, da se Hadalin vrača domov na trening za tekme evropskega pokala, tako kot je bilo načrtovano že pred časom.

Ne spreglejte