Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 11. 2014,
21.53

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Levi slalom Matic Skube Miha Kürner

Petek, 14. 11. 2014, 21.53

4 leta, 11 mesecev

Norvežan iz zavetrja prehitel favoriziranega Hirscherja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Norvežan Henrik Kristoffersen je dobil slalom za svetovni pokal v Leviju. Drugi je bil vodilni po prvi vožnji Marcel Hirscher, tretji pa Felix Neureuther. Slovenca sta bila prepočasna za finale.

V Leviju je slavil Norvežan Henrik Kristoffersen (1:50,39), ki je postavil najboljši čas drugega teka in tako drugič v karieri premagal vse tekmece. Drugi je bil Marcel Hirscher, ki je bil od Norvežana počasnejši v drugi polovici proge in je tako zaostal 12 stotink, tretji pa je bil Nemec Felix Neureuther (+1,31), ki je po prvi vožnji zasedal osmo mesto. Nastopila sta dva Slovenca, a le v prvi vožnji. Miha Kürner je na koncu zasedel 35. mesto, od finalne vožnje pa je bil oddaljen le 13 stotink sekunde. Matic Skube je nastopil 43. po vrsti in prikazal podobno vožnjo kot reprezentančni kolega, a za odtenek počasnejšo, ker je pomenilo, da se je na progi zadržal dve in pol sekundi dlje kot vodilni.

"Nismo naredili tistega, kar znamo. To boli."

Glavni trener moških ekip Klemen Bergant je o Kürnerjevem nastopu za spletno stran Smučarske zveze Slovenije dejal: "Tehnični disciplini imata dve vožnji. Danes je Kürnerju zmanjkala ta desetinka. Najbolj boli to, da jo ima, ker je tako dober, da ne bi šel hitreje samo desetinko, ampak še kaj več. Močno upam, da smo se naučili nekaj, da bomo zdaj začeli verjeti oziroma da vemo, da spadamo tudi kam drugam, kakor smo se vozili v prejšnjih letih in da nam bo to pomagalo na naslednjih tekmah. Osebno mislim, da nismo naredili tistega, kar znamo in to malo boli."

O Skubetu, ki se je na koncu uvrstil na 44. mesto, pa je Bergant dejal: "Matic ima malo več težav. Z njim moramo narediti še določene stvari na treningih, da bo bolj pripravljen prišel na tekmo. Je pa glede na stanje, v kakršnem je, vozil relativno dobro. Zmanjkalo mu je pol sekunde."

Levi bo od četrtka naprej gostil še tekmi evropskega pokala, na katerih bo poleg Kürnerja in Skubeta nastopila še peterica slovenskih smučarjev. V četrtek in petek bomo videli štiri slovenske nastope na veleslalomih, v soboto in nedeljo pa pet nastopov na slalomih.

Ne spreglejte