SiolNET. Sportal Zimski športi
1,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Norveški skakalci in težave z dresi

1,45

termometer

Foto: Sportida

V norveškem skakalnem taboru so v povsem drugačnem položaju kot lani, ko so blesteli in bili najboljši narod. Ubadajo se z dvigom forme večjega dela reprezentance. Glavni trener Alexander Stöckl je našel razlog, zakaj sezona ne gre tako, kot so si zamislili. Krivi naj bi bili dresi.

Daniel Andre Tande je v tej sezoni svetla izjema pri Norvežanih. Trenutno je drugo ime svetovnega pokala in praktično edini, ki se lahko kosa z najboljšimi. Drugi najboljši je Andreas Stjernen na 13. mestu.

Glavni trener Alexander Stöckl je na zadnji postojanki v Oberstdorfu nastopil le s tremi varovanci, preostale pa poslal domov na trening.

Avstrijec na delu na Norveškem je zdaj, kot kaže, našel razlog, zakaj večini ne gre bolje: "Težava so dresi. Najti moramo rešitev. Tehnično vsi skačejo dobro. Dobro so pripravljeni, kar bi moralo biti dovolj za boj za najvišja mesta. Verjamemo, da se razlog za slabše rezultate skriva v opremi."

"Ne vemo, kaj počnejo, vendar se vidi razlika v modelih dresov"

Avstrijski trener na klopi Norvežanov Alexander Stöckl misli, da so njegovi varovanci zaradi dresov slabši. Avstrijski trener na klopi Norvežanov Alexander Stöckl misli, da so njegovi varovanci zaradi dresov slabši. Foto: Sportida Kot pravi Stöckl, Norvežani uporabljajo isto opremo kot lani, ko so v svetovnem pokalu blesteli in bili prvi v pokalu narodov, zdaj pa so na skromnem petem mestu za Slovenijo.

"Dobro delo v pretekli sezoni nam je dalo prednost, zato smo se odločili, da ne bomo ničesar spremenili. Medtem so najboljši narodi preizkušali druge možnosti in k vsemu pristopili z drugačno filozofijo. Ne vemo, kaj sicer počnejo, vendar se vidi razlika v modelih dresov. In skakalci teh reprezentanc dosegajo boljše rezultate kot mi. Njihova rešitev mora biti bolj optimalna. Naša naloga je, da analiziramo razlike in se odzovemo," je za nrk.no dejal Avstrijec.

Norvežani iščejo vse mogoče rešitve, da bi bili optimalni za svetovno prvenstvo, ki se bo v Lahtiju začelo 22. februarja. Nekdanji norveški skakalec Anders Jacobsen je ob tem dodal: "Vse je v glavi. Če veš, da imaš najboljšo opremo, je potem lažje na skakalnici. Samozavest je zelo pomembna. Če se skakalec česa boji, lahko potegne zavoro in ne da vsega od sebe."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 43
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin