Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
31. 1. 2015,
12.37

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

skoki ekipna tekma Peter Prevc Peter Prevc Jernej Damjan Jurij Tepeš Nejc Dežman

Sobota, 31. 1. 2015, 12.37

4 leta, 3 mesece

Nori slovenski orli! Poleteli nad vse, se veselili trojčka in pravljične številke.

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Izjemna predstava slovenskih skakalcev na ekipni tekmi v Willingenu. Tako lahko ob veliki zmagi opišemo nastope Jurija Tepeša, Nejca Dežmana, Jerneja Damjana in Petra Prevca.

Nemško skakalno središče v Willingenu je srečen kraj za slovenske skakalce. Tretjič so se naši orli tukaj povzpeli na najvišjo stopničko na ekipni tekmi, skupno pa poleteli do pravljične sedme moštvene zmage.

In prav vsi ti lepi trenutki so se zgodili pod vodstvom Gorana Janusa. V prvo skupino je tokrat pričakovano uvrstil Jurija Tepeša, ki je v odlični formi. Potrdil jo je z dvema izjemnima skokoma. Odlično sta nastopila tudi Nejc Dežman in Jernej Damjan, od Petra Prevca pa se je jasno pričakovalo, da bo dodal svoj ogromen delež.

Peter Prevc je napovedal lepo nedeljo Slovenski skakalci so bili že po prvi seriji v igri za zmago, vendar so zaostajali za vodilnimi Nemci in Norvežani. Ti so bili pred našimi vsega 1,9, Nemci pa za 10,8 točke. A so bili naši skakalci izvrstni ter bili konstantni v drugi seriji ter zadali tekmecem velik udarec. Norvežan Tom Hilde in Nemec Markus Eisenbichler sta bila tista, ki sta Slovencem odprla vrata, saj nista dohajala Tepeša, ki ju je preskočil za približno 30 točk.

Zadnjo besedo je imel od naših Prevc, ki v prvi seriji sicer ni pokazal tistega super skoka, ga pa je privarčeval za konec in z veliko ekipno zmago napovedal, da lahko slovenski ljubitelji skokov pričakujejo tudi lepo nedeljo, ko bo še posamična tekma.

"Neverjetno. Vedno rad skačem tukaj. Bolje je zmagati na ekipni kot posamični tekmi, saj so potem vsi srečni," je bil po veliki zmagi vesel Damjan, ki se je za razliko od Tepeša in Prevca prvič veselil ekipne zmage v Willingenu.

Na drugo mesto so se na koncu uvrstili domačini Nemci, tretji pa so bili Norvežani. Ti so morali danes priznati Slovencem dvojni poraz. Ob zmagi so se jim morali odmakniti tudi z odra za zmagovalce v seštevku pokala narodov. Zdaj so naši tretji s prednostjo 96 točk, medtem ko so Nemci prehiteli Avstrijce, za katerimi naši skakalci zaostajajo za 355 točk.

Ne spreglejte