Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 2. 2019,
16.26

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,57

1

Natisni članek

Seefeld 2019 Peter Prevc Peter Prevc Žiga Jelar Timi Zajc Timi Zajc Anže Lanišek Anže Lanišek Stefan Kraft

Sobota, 23. 2. 2019, 16.26

5 let, 1 mesec

SEEFELD, NORDIJSKO SVETOVNO PRVENSTVO, smučarski skoki, velika skakalnica

Nemško zmagoslavje v Avstriji, Slovenci se niso vmešali v boj za stopničke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,57

1

Timi Zajc SP Seefeld Innsbruck | Timi Zajc je bil na prvi tekmi SP soliden, v boj za stopničke pa se ni vmešal. | Foto Reuters

Timi Zajc je bil na prvi tekmi SP soliden, v boj za stopničke pa se ni vmešal.

Foto: Reuters

Na nordijskem svetovnem prvenstvu na Tirolskem so v soboto podelili prvi komplet odličij smučarjem skakalcem. Zlato je na posamični tekmi na veliki skakalnici na Bergislu osvojil Nemec Markus Eisenbichler, srebro njegov rojak Karl Geiger, bron pa presenetljivo Švicar Killian Peier. Slovenci se v boj za odličja niso vmešali, najboljši je bil Timi Zajc na desetem mestu, Peter Prevc je bil 16. in Žiga Jelar 23. Anže Lanišek je obstal v prvi seriji.

Bitka za medalje je danes potekala okoli 130-metrske znamke, zlato je osvojil Nemec Markus Eisenbichler (131,5 m in 135,5 m/279,4 t), srebro Karl Geiger (131 in 130,5 m/267,3 t), z bronom pa je presenetil Švicar Killian Peier (131 in 129,5 m/266,1 t).

Slovenski trener Gorazd Bertoncelj je lahko v ogenj poslal štiri svoje varovance, mesto na tekmi je imel zagotovljeno le Timi Zajc, Peter Prevc, Žiga Jelar in Anže Lanišek pa so se uspešno prebili skozi kvalifikacije.

Zajc že pogleduje proti nedelji

Timi Zajc je še enkrat potrdil status prvega moža slovenske skakalne reprezentance v tej zimi in v svojem debitantskem nastopu na svetovnem prvenstvu v prvi seriji skočil 127, v drugi 124 metrov in zasedel končno deseto mesto. "S tekmo sem kar zadovoljen, uspelo mi je narediti dva dobra skoka. Sem med deseterico, jutri pa je še ena priložnost. Poskušal se bom čim bolj spočiti in upam, da jutri vsem štirim uspe narediti dober skok," je po tekmi povedal Zajc.

Video: SZS

Prevc napreduje iz skoka v skok

Peter Prevc je bil 16., v prvi seriji je skočil 123,5 metra v drugi 122 metrov, še drugi slovenski debitant na SP, Žiga Jelar, pa je bil s 118,5 metra in 121 metri 23. Anže Lanišek je obtičal v prvi seriji (114,5 m) na 35. mestu.

"Z današnjim nastopom sem zelo zadovoljen. Prikazal sem dva moja najboljša skoka tukaj. Vesel sem, da v zraku počasi postavljam figuro, s katero metre pridobivam in jih ne izgubljam. Verjamem, da to lahko še malenkost nadgradim," pravi Prevc, Jelar pa: "Izvedbeno sem kar zadovoljen, dal bi si oceno prav dobro, z rezultatskim izplenom pa nisem zadovoljen."

"Strokovni štab je zadovoljen z današnjim razpletom"

Gorazd Bertoncelj: Timi je dvakrat zelo dobro opravil svojo nalogo. | Foto: SZS Gorazd Bertoncelj: Timi je dvakrat zelo dobro opravil svojo nalogo. Foto: SZS Črto pod slovenskimi nastopi na prvi skakalni tekmi prvenstva je takole potegnil glavni trener Bertoncelj: "Strokovni štab je zadovoljen z današnjim razpletom. Timi je dvakrat zelo dobro opravil svojo nalogo. V finalu je imel zelo zahtevne vetrovne razmere, vendar je težavo prebrodil in skočil dobro. Tudi s Petrom smo zadovoljni. 16. mesto je glede na težave, ki so se vlekle skozi celotno sezono, zelo vzpodbudno. Tudi Žiga je dvakrat dobro opravil svojo nalogo."

V nedeljo bodo združili moči na ekipni tekmi

Skakalce v nedeljo na isti skakalnici čaka še ekipna tekma. Prihodnji petek se bodo skakalci za naslov prvaka potegovali še na srednji skakalnici v Seefeldu, dan zatem pa bo sledila tekma mešanih ekip. Bertoncelj je v ekipo postavil četverico z današnje tekme. "Borili se bomo za čim višje uvrstitve. Če bo v igri boj za medalje, jo bomo tudi z veseljem vzeli," pravi glavni trener.

Svetovno prvenstvo, velika skakalnica:

 

Prva serija:

 

Preberite še:

Peter Prevc
Sportal Slovenski skakalci niso našli stika z najboljšimi, Zajc je imel težave
Peter Prevc
Sportal Peter Prevc bo pogledal v svet znanega nogometaša
Noriaki Kasai
Sportal Prvič po 20 letih brez japonskega "deja vuja"
Gorazd Bertoncelj smučarski skoki
Sportal Znana je slovenska četverica za prvo tekmo na SP

 

Ne spreglejte