Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
30. 12. 2019,
11.48

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

Nejc Brodar Anamarija Lampič Anamarija Lampič

Ponedeljek, 30. 12. 2019, 11.48

4 leta, 3 mesece

Nejc Brodar, pogovor

Ni jim težko, ker delajo s srcem #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37
Nejc Brodar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Velika zmaga Anamarije Lampič, slovenske tekačice na smučeh, v Sloveniji še vedno odmeva. Za zmago je zaslužna tudi vsa ekipa, ki stoji za našo vrhunsko tekačico na smučeh. To poudarja tudi Nejc Brodar, trener slovenske reprezentance v teku na smučeh. Poleg zmage ga veseli še nekaj drugega …

Tik pred novim letom je za veliko veselje poskrbela Anamarija Lampič, ki je v nedeljo v Lenzerheideju dosegla drugo zmago v svetovnem pokalu. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Tik pred novim letom je za veliko veselje poskrbela Anamarija Lampič, ki je v nedeljo v Lenzerheideju dosegla drugo zmago v svetovnem pokalu. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Nejc Brodar je že nekaj časa verjel in napovedoval slovenske stopničke na tekmi svetovnega pokala. "Mislim, da je Ana že na zadnjih tekmah pokazala, da se lahko bori za stopničke. V nedeljo se ji je vse izšlo. Torej njeno počutje, sam tek in odlične smuči. Na koncu je zasluženo zmagala in pokorila vse tekmice," je po tekmi povedal Brodar.

Vsak ve, kaj je njegovo delo

Veliko zaslug za rezultate imajo tudi serviserji, ki pripravljajo smuči za slovenske tekmovalce. To so Stefan Lichon, Bialek Martin in Valentina Vuerich. "Zagotovo se poznajo izkušnje obeh Slovakov, velik doprinos je tudi od Valentine. Lahko tudi rečem, da pri nas vlada zelo pozitivno vzdušje. V takem vzdušju ni težko naredit nekaj več. Kljub temu da smo majhni, vsak ve, kaj je njegovo delo. V takšnem okolju in vzdušju drug drugega dopolnjujemo in s tem samo rastemo."

Anamarija Lampič
Sportal Slovenska junakinja, ki se boji, da ji bo zablokiral telefon
Ciljni šprint in zmaga Anamarije Lampič

Poplačana je vsaka neprespana ura

Treba je povedati, to poudarja tudi Nejc Brodar, da Anamarija Lampič že kar nekaj časa sodeluje z italijanskim trenerjem Stefanom Saraccom, a vso podporo ima tudi v slovenski ekipi. Takšen uspeh je velika nagrada tudi za trenerje.

"To ni nagrada samo zame, ampak za vso ekipo. Torej za vse, ki skrbimo, ne samo za Anamarijo, ampak za vse tekmovalce. Ta uspeh je tisti, ki poplača marsikatero neprespano uro ali marsikateri kilometer na cesti. Tukaj smo zato, ker to radi počnemo in ker to delamo s srcem. Uspeh ali zmaga je največja nagrada za to."

Nejc Brodar: "Mene predvsem veseli, da ekipa diha kot eno." | Foto: Boštjan Boh Nejc Brodar: "Mene predvsem veseli, da ekipa diha kot eno." Foto: Boštjan Boh

Ekipa diha kot eno in tekmovalci to začutijo

Časa za proslavljanje v ekipi ni bilo, saj našo ekipo že v torek v italijanskem Toblachu čaka nova tekma. Slovenska ekipa je takoj po tekmi odpotovala na novo prizorišče. Tam bodo naši tekmovalci v ponedeljek naredili kakšen lahek trening, v torek pa jih v sklopu novoletne turneje Tour de Ski čaka desetkilometrska tekma v prosti tehniki.

"Naporno bo, ampak smo navajeni. Nismo prvič tukaj in vemo, za kaj gre in kako se tem stvarem streže. Zagotovo je ob tem uspehu padlo veliko breme z ramen. Vemo, da smo na pravi poti. Mene predvsem veseli, da ekipa diha kot eno. Tekmovalci to na drugi strani začutijo in to podprejo. Verjamem, da se bo v bližnji prihodnosti še poročalo o takšnih uspehih."

Kaj je po tekmi povedala Anamarija Lampič?

Anamarija Lampič
Sportal Anamarija Lampič po veliki zmagi: Zares sem vesela #video
Ne spreglejte