Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 3. 2016,
17.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Andreja Mali Teja Gregorin Klemen Bauer Jakov Fak Jakov Fak

Četrtek, 3. 3. 2016, 17.36

8 let

Neprijetno, da se je to zgodilo ravno na svetovnem prvenstvu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Biatlonci so v Oslu na svetovnem prvenstvu opravili s tekmo mešanih štafet. Zlato so osvojili Francozi, štiri sekunde pred Nemci in 14 sekund pred gostitelji Norvežani.

Slovenci Andreja Mali, Teja Gregorin, Klemen Bauer in Jakov Fak so končali v drugi polovici nastopajočih in osvojili 13. mesto.

Šibek člen v slovenski vrsti je bila na 49. SP v biatlonu tokrat Gregorinova, ki je morala po drugem streljanju celo v kazenski krog in bila občasno celo na 20. mestu. Klemen Bauer in Jakov Fak sta uvrstitev na koncu vsaj polepšala.

Napeta je bila predvsem borba za zlato. V zadnjem krogu sta se za naziv najboljših spopadla Francoz Martin Fourcade in Nemec Simon Schemp, ki je moral popravljati prav zadnji 10. strel, kjer je izgubil kakšnih 10 sekund, v sklepnem delu pa je imel Francoz v smučini več moči. Norvežani, tudi Tarjei Boe je pred očmi kralja Haralda zgrešil zadnji strel in boj za zlato, pa so si zagotovili bron, a šele po zadnjem streljanju, saj je bila vse do takrat v boju za medalje tudi Ukrajina s slovenskim trenerjem Urošem Velepcem.

Nosilka olimpijske medalje je imela nepričakovane težave

Med Slovenci, ekipa je bila enaka kot tista, ki je leta 2012 osvojila srebro, je v skladu s sezono solidno opravila Malijeva, ki je predala kot 14., nosilka olimpijske medalje iz Sočija Gregorinova pa je imela nato nepričakovane težave na streljanju, kjer je morala na drugem postanku po treh dodatnih nabojih še v kazenski krog in sanj o solidni slovenski uvrstitvi je bilo konec. Bauer, ki je predal kot 16. in Fak, ki je napredoval na 13. mesto, sta vsaj kozmetično popravila izid, oba pa sta vsaj v primerjavi s svojo izmeno dokazala, da sta v tem trenutku konkurenčna tekmecem.

Vsi so pokazali zelo soliden nivo

"Vsi naši tekmovalci so pokazali zelo soliden nivo. Teja je imela s kazenskim krogom malo smole, ker tedaj dejansko ni storila napake, ampak je bil zadnji naboj pokvarjen in je bil ob proženju povsem drugačen zvok, naboj pa tako sploh ni dosegel tarče. To je bil edini minus na tekmi, je pa res, da smo nekaj takih primerov s pokvarjenimi naboji v preteklosti že imeli, sicer ne na tekmovanju, ampak na treningu, a ne tu. Na to žal ne moremo vplivati. Neprijetno je, da se je to zgodilo ravno na svetovnem prvenstvu. Na ta račun smo s kazenskim krogom izgubili stik s srednjo skupino, v kateri smo bili. Če bi z njo ohranili stik, bi se lahko tekma za nas povsem drugače razpletla in bili bi najmanj dvanajsti," je po tekmi ocenil glavni trener Tomaš Kos.

Še najbolj vesela med Slovenci je bila zamejka Dunja Zdouc, ki je z Avstrijo osvojila peto mesto.

Po prostem dnevu se bo SP nadaljevalo v soboto s sprinterskima tekmama.

Ne spreglejte