Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 3. 2023,
12.12

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

alpsko smučanje veleslalom Neja Dvornik Žan Kranjec Žan Kranjec državno prvenstvo

Petek, 24. 3. 2023, 12.12

1 leto, 1 mesec

Kranjska Gora, državno prvenstvo, veleslalom (m, ž)

Zadnje dejanje sezone z zmago začela Neja Dvornik in Kranjec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
veleslalom SP Žan Kranjec | Žan Kranjec je tudi na državnem prvenstvu dokazal, da je najboljši slovenski veleslalomist. | Foto Reuters

Žan Kranjec je tudi na državnem prvenstvu dokazal, da je najboljši slovenski veleslalomist.

Foto: Reuters

Slovenska alpska smučarja Žan Kranjec v moški in Neja Dvornik v ženski konkurenci sta zmagovalca veleslalomskih tekem v Kranjski Gori, ki sta šteli za slovensko državno prvenstvo.

Žan Kranjec je vodil že po prvi vožnji, v finalu pa je zadržal prednost pred reprezentančnim kolegom Štefanom Hadalinom, ki je na drugem mestu v razvrstitvi tega tekmovanja za Kranjcem zaostal 59 stotink sekunde. Tretje mesto na tekmi je zasedel Noel Zwischenbrugger iz Avstrije z zaostankom 1,61 sekunde.

Kranjec in Hadalin sta bila najboljša na tekmi in najboljša Slovenca. Anže Gartner (+3,16) je bil sedmi ter tretji v razvrstitvi državnega prvenstva v veleslalomu. V prvi petnajsterici so bili od članov domače vrste še Matevž Rupnik (+5,63) na 13., Rok Ažnoh (+6,20) na 14. in Martin Čater (+6,55) na 15. mestu.

Neja Dvornik je postala državna prvakinja v veleslalomu. | Foto: AP / Guliverimage Neja Dvornik je postala državna prvakinja v veleslalomu. Foto: AP / Guliverimage

Pri ženskah so bile na prvih treh mestih v končni razvrstitvi tekme tri Slovenke. Neja Dvornik je slavila s prednostjo 37 stotink sekunde pred Ano Bucik in s prednostjo 55 stotink sekunde pred Niko Tomšič, ki sta zasedli drugo oziroma tretje mesto. Dvornik je vodila že po prvem delu današnjega ženskega veleslaloma, ki je potekal na presenetljivo dobro ohranjeni podkorenski strmini kljub zelo spomladanskim razmeram.

V Kranjski Gori bodo v soboto izpeljali še slaloma za državno prvenstvo. V okviru 32. državnega prvenstva Slovenije v alpskem smučanju bodo prihodnji teden izpeljali še tekme v hitrih disciplinah. Te bodo na Peci na Koroškem. V torek bosta na sporedu smuka, moški in ženski, v sredo superveleslaloma in nato v četrtek še tekmi v alpski kombinaciji.

To je drugi naslov državnega veleslalomskega prvaka za Kranjca, ki je bil na slovenskem državnem prvenstvu v veleslalomu najboljši že lani. V ženski konkurenci pa je bila pred enim letom najboljša Tina Robnik, ki trenutno okreva po poškodbi desne noge. Dvornikova je osvojila svoj peti naslov državne prvakinje, drugega v veleslalomu.
Ne spreglejte