Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 11. 2021,
13.19

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

5

Natisni članek

kariera

Četrtek, 25. 11. 2021, 13.19

2 leti, 4 mesece

Ne more več: pri 22 letih konec kariere

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

5

Virag Vörös | Virag Vörös je na Ljubnem leta 2020 zabeležila najboljši rezultat. Na slovenski skakalnici je bila 25. V zadnjih letih je doživela veliko težkih trenutkov. | Foto Sportida

Virag Vörös je na Ljubnem leta 2020 zabeležila najboljši rezultat. Na slovenski skakalnici je bila 25. V zadnjih letih je doživela veliko težkih trenutkov.

Foto: Sportida

"Po dolgem razmisleku sem se odločila, da končam kariero. Na žalost nimam več takšnih ambicij, da bi prišla na raven izpred dveh let. Težave s poškodbami in menjavo trenerja so me preveč utrudile," je dejala 22-letna madžarska skakalka Virag Vörös, ki je najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu dosegla pri nas na Ljubnem.

Nika Prevc Skakalke trening Kranj
Sportal Vsega 16-letna Nika Prevc pred krstom dobila bratov nasvet

Virag Vörös je postala prva Madžarka, ki je skočila do točk svetovnega pokala. V sezoni pred poškodbo, 2019/20, je osvojila 12 točk, najvišje pa je skočila na Ljubnem, kjer je bila 25.

Že aprila je na družabnem omrežju delila čustven zapis svojim privržencem, da preživlja težke trenutke: "Mislim, da sem bila v najtežjem obdobju življenja. Dan pred zdravniškim pregledom je trener (Vasja Bajc, op. a.) dejal, da ne bo več nadaljeval dela. Nato so mi zaznali pljučnico. Si morate misliti, kako mi je bilo? Želela sem končati kariero, že takrat. Zelo mi je bilo težko. Počutila sem se povsem samo. Težko obdobje je bilo po težavah s kolenom, koronavirusom, pljučnico, odstopom trenerja …"

Zdaj se je odločila, da je napočil čas za konec in da ne bo vztrajala do olimpijskih iger v Pekingu, ki se bodo začele 4. februarja prihodnje leto: "Po dolgem razmisleku sem se odločila, da končam kariero. Na žalost nimam več takšnih ambicij, da bi prišla na raven izpred dveh let. Težave s poškodbami in menjavo trenerja so me preveč utrudile. Ne vidim več možnosti za nadaljevanje kariere. Ponosna sem na rezultate," je za Madžarsko smučarsko zvezo dejala Vörösova.

Peter Prevc Skakalke trening Kranj
Sportal Sprememba v slovenski skakalni reprezentanci
slovenske skakalke
Sportal Visokoleteče slovenske skakalke
Ne spreglejte