SiolNET. Sportal Zimski športi
3,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sprememba v slovenski skakalni reprezentanci

3,45

termometer

Peter Prevc Skakalke trening Kranj | Peter Prevc se bo priključil karavani smučarskih skokov, potem ko je Nižni Tagil zaradi rojstva drugega sina izpustil. | Foto: Grega Valančič/Sportida
Peter Prevc se bo priključil karavani smučarskih skokov, potem ko je Nižni Tagil zaradi rojstva drugega sina izpustil. Foto: Grega Valančič/Sportida

Po prvi postojanki svetovnega pokala Nižnem Tagilu se je glavni trener slovenske skakalne reprezentance odločil, da naredi pričakovano zamenjavo. V Ruko na Finsko bo potoval Peter Prevc, njegov mlajši brat Domen pa se je medtem že vrnil v domovino.

Timi Zajc Skakalci trening Planica Sportal Prebujenje izvrstnega Timija Zajca, Cene Prevc do uvrstitve kariere

Uvod v novo sezono je slovenski skakalni reprezentanci prinesel zadoščenje. V soboto je imela Slovenija sicer v finalu le dva skakalca, a sta bila Anže Lanišek in Cene Prevc na sedmem ter osmem mestu visoko uvrščena.

V nedeljo jima je na pomoč priskočil še Timi Zajc. Po petkovem debaklu v kvalifikacijah je eksplodiral na tekmi in se razveselil četrtega mesta, kar je bil balzam za njegovo dušo. Cene se je s petim mestom razveselil najboljšega rezultata v karieri, Lanišek pa je še v drugo pristal na sedmem mestu.

Bine Norčič Sportal Slovenec, ki na nogah drži Američane

Preostalim skakalcem se ni uspelo prebiti med dobitnike točk, a glavni trener Robert Hrgota upa, da se bo slika še izboljšala v Ruki na Finskem. Tam bo skakalna karavana, ki bo s čarterskim letom odpotovala neposredno iz Rusije, pozdravila Petra Prevca. Najstarejši od bratov Prevc je tik pred vstopom v novo sezono še drugič postal očka in razumljivo izpustil prvi tekmi.

Njegovo mesto na letalu za Rusijo je zasedel Domen Prevc, ki se ni proslavil in bil obakrat prekratek v kvalifikacijah. Že pred odhodom v Nižni Tagil je Hrgota povedal, da se bo Domen po nedelji vrnil v domovino, kar se je zdaj tudi zgodilo.

Peter Prevc, ki je v torek še treniral v Kranju z žensko skakalno reprezentanco, se bo tako na Finskem priključil Lanišku, bratu Cenetu, Timiju Zajcu, Lovru Kosu in Tilnu Bartolu.

V petek čakajo skakalce kvalifikacije ob 17.10, posamični tekmi pa bosta v soboto (16.30) in nedeljo (16.15).

slovenske skakalke Sportal Visokoleteče slovenske skakalke

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin