Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
23. 11. 2021,
16.09

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

2

Natisni članek

Kuusamo Ruka skoki Robert Hrgota Lovro Kos Tilen Bartol Timi Zajc Timi Zajc Anže Lanišek Anže Lanišek Cene Prevc Peter Prevc Peter Prevc

Torek, 23. 11. 2021, 16.09

2 leti, 5 mesecev

Sprememba v slovenski skakalni reprezentanci

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

2

Peter Prevc Skakalke trening Kranj | Peter Prevc se bo priključil karavani smučarskih skokov, potem ko je Nižni Tagil zaradi rojstva drugega sina izpustil. | Foto Grega Valančič/Sportida

Peter Prevc se bo priključil karavani smučarskih skokov, potem ko je Nižni Tagil zaradi rojstva drugega sina izpustil.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Po prvi postojanki svetovnega pokala Nižnem Tagilu se je glavni trener slovenske skakalne reprezentance odločil, da naredi pričakovano zamenjavo. V Ruko na Finsko bo potoval Peter Prevc, njegov mlajši brat Domen pa se je medtem že vrnil v domovino.

Timi Zajc Skakalci trening Planica
Sportal Prebujenje izvrstnega Timija Zajca, Cene Prevc do uvrstitve kariere

Uvod v novo sezono je slovenski skakalni reprezentanci prinesel zadoščenje. V soboto je imela Slovenija sicer v finalu le dva skakalca, a sta bila Anže Lanišek in Cene Prevc na sedmem ter osmem mestu visoko uvrščena.

V nedeljo jima je na pomoč priskočil še Timi Zajc. Po petkovem debaklu v kvalifikacijah je eksplodiral na tekmi in se razveselil četrtega mesta, kar je bil balzam za njegovo dušo. Cene se je s petim mestom razveselil najboljšega rezultata v karieri, Lanišek pa je še v drugo pristal na sedmem mestu.

Bine Norčič
Sportal Slovenec, ki na nogah drži Američane

Preostalim skakalcem se ni uspelo prebiti med dobitnike točk, a glavni trener Robert Hrgota upa, da se bo slika še izboljšala v Ruki na Finskem. Tam bo skakalna karavana, ki bo s čarterskim letom odpotovala neposredno iz Rusije, pozdravila Petra Prevca. Najstarejši od bratov Prevc je tik pred vstopom v novo sezono še drugič postal očka in razumljivo izpustil prvi tekmi.

Njegovo mesto na letalu za Rusijo je zasedel Domen Prevc, ki se ni proslavil in bil obakrat prekratek v kvalifikacijah. Že pred odhodom v Nižni Tagil je Hrgota povedal, da se bo Domen po nedelji vrnil v domovino, kar se je zdaj tudi zgodilo.

Peter Prevc, ki je v torek še treniral v Kranju z žensko skakalno reprezentanco, se bo tako na Finskem priključil Lanišku, bratu Cenetu, Timiju Zajcu, Lovru Kosu in Tilnu Bartolu.

V petek čakajo skakalce kvalifikacije ob 17.10, posamični tekmi pa bosta v soboto (16.30) in nedeljo (16.15).

slovenske skakalke
Sportal Visokoleteče slovenske skakalke
Ne spreglejte