SiolNET. Sportal Zimski športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Naša najboljša skakalka je bila besna: upa, da jo bodo v prihodnje drugače obravnavali

0

termometer

Tekmi na Ljubnem sta za slovenske skakalke vrhunec sezone. Naša prva adutinja Maja Vtič se z rezultatom ne bo obremenjevala, spregovorila pa je tudi o tem, zakaj je Sara Takanaši tako suverena.

Pred začetkom te sezone je Maja Vtič le enkrat stopila na oder za zmagovalke, potem ko je leta 2014 v Hinzenbachu v Avstriji skočila do tretjega mesta. V tej je nadgradila svoje dosežke in bila že trikrat (dvakrat druga in enkrat tretja) med najboljšimi tremi.

Na Japonskem se je celo spogledovala z zmago, a je bila za 2,6 točke boljša letos nezaustavljiva Sara Takanaši, ki je na dvanajstih tekmah zmagala kar enajstkrat.

"Mislim, da je Takanšijeva premagljiva"

"Njena tehnika je zelo dovršena. Ne dela večjih napak. Že ko je videti, da naredi en slabši skok, je naslednji spet vrhunski. Z njo se ne smemo obremenjevati. Čakati moramo, da bo naredila kakšno napako, mi pa moramo biti osredotočeni na svoje skoke. Mislim, da je premagljiva. Na treningu mi uspejo že zelo dobri skoki. Morda se na tekmi potem prikradejo kakšne napake. Za sam vrh se mora vse iziti. Tudi dejavniki, na katere nimaš vpliva – točke, veter, sodniki …" o japonski skakalni šampionki pravi Maja.

S sezono je članica skakalnega kluba Zabrdje zelo zadovoljna, saj je trenutno tretja skakalka zime. Skupno je nanizala devet uvrstitev med najboljšo deseterico: "Zdaj, ko vidim, da sem že nekaj časa na tretjem mestu, sem dobila dodatno motivacijo. To je pokazatelj, da sem bila med sezono konstantna. Zato je tudi več energije."

Pred njo in slovenskimi skakalkami pa je vrhunec sezone – domači tekmi na Ljubnem. Pričakovanja so kot vselej visoka, velika želja pa je, da bi se pred domačimi navijači katera premierno zavihtela med najboljše tri.

"Vem, da sem konkurenčna"

Vtičeva je na Ljubno prišla s popotnico četrtega in šestega mesta v Hinzenbachu, vendar je bila prepričana, da bi zlasti na drugi tekmi lahko skočila višje, če bi žirija pred njenim nastopom nekoliko počakala, saj je imela od najboljših edina veter v hrbet: "Moram priznati, da sem bila besna. Četrto in šesto sta mesto lepa rezultata, vendar ko veš, da si tako blizu in da z normalnimi pogoji na majhni skakalnici dobiš kakšen meter več, kar bi se poznalo pri višji uvrstitvi, si besen. To se mi je zgodilo na zadnjih dveh tekmah. Upam, da bodo razmere zdaj na moji strani."

Na Ljubnem si v prvi vrsti želi prikazati dobre skoke, o rezultatu pa ne razmišlja, saj jo lahko ta zapelje v napačno smer. "V Ljubnem bom skušala biti zbrana na svoje skoke. Vem, da sem konkurenčna, morda ne za sam vrh, ampak za preboj med najboljše. O rezultatu ne razmišljam, ker se sicer hitro obrne v napačno smer. Upam, da bom skakala kot zdaj, potem bo tudi rezultat prišel," je še dejala naša prva skakalka zime, ki se zelo veseli skakanja na novi napravi, ki so jo naredili na Ljubnem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin