Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
25. 4. 2016,
6.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

rehabilitacija papež Frančišek Gregor Schlierenzauer

Ponedeljek, 25. 4. 2016, 6.00

6 let, 6 mesecev

Poškodovani avstrijski skakalni zvezdnik prišel v stik s papežem

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Slab mesec dni po operaciji križnih kolenskih vezi je avstrijski skakalec Gregor Schlierenzauer, kot je dejal, doživel nepozabno izkušnjo. Spoznal je namreč papeža Frančiška.

"V zadnjem času sem imel razlog za veliko osebno zadovoljstvo. Razlog je v tem, da moja rehabilitacija uspešno napreduje, spoznal pa sem papeža Frančiška," je na svoji osebni strani uvodoma zapisal avstrijski skakalni zvezdnik Gregor Schlierenzauer.

 

Po zlatem obdobju, v katerem je zmagoval kot za stavo in postavljal številne mejnike, so se v preteklih letih nanj zgrnili temnejši oblaki, pot do vrnitve med elito pa mu je za nekaj časa prekrižala tudi poškodba kolena, ki ga je moral zaradi strganih križnih vezi operirati. Pred njim je namreč večmesečna rehabilitacija.

 

Da sem se z njim rokoval in mu pogledal v oči, je bil zame velik privilegij

 

"Šivi so zunaj, lahko pa sem že delal nekaj lahkih vaj. Vem, da moram stopicati korak za korakom in da je pot, da bom spet odlično pripravljen, zelo dolga. Čeprav delam na polno, so mi omogočili, da sem bil del delegacije avstrijske smučarske zveze, ki je v Vatikanu obiskala papeža Frančiška. Srečanje z njim je naredilo name velik vtis. Dotaknilo se me je. Papež se je prav z vsakim rokoval, z nami pa govoril v nemščini in italijanščini. Izžareva ogromno topline in miru. Ceni naše delo, hkrati pa nam nalaga, da moramo kot vzorniki imeti odgovornost. Da sem se z njim rokoval in mu pogledal v oči, je bil zame velik privilegij, ki si ga bom za vedno zapomnil," so besede Schlierenzauerja, ki je imel ob sebi družbo Eve-Marie Brem, Mathiasa Mayerja in Hannesa Reichelta.

 

Pred njim je dolgotrajna rehabilitacija operiranega kolena, ki bo trajala več mesecev. | Foto: Pred njim je dolgotrajna rehabilitacija operiranega kolena, ki bo trajala več mesecev.

 

Po kratkem obisku Vatikana je misli spet v popolnosti usmeril proti naporni rehabilitaciji. Koliko časa ga ne bomo videli na skakalnici, pa je v največji meri odvisno od operiranega kolena, ki bo v prihodnjih mesecih na veliki preizkušnji.

Ne spreglejte