Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 12. 2018,
14.53

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,20

1

Natisni članek

Mikaela Shiffrin Mikaela Shiffrin Ana Drev

Petek, 21. 12. 2018, 14.53

5 let, 4 mesece

Courchevel, veleslalom (Ž)

Mikaela Shiffrin se je vrnila in zmagala, Ana Drev na koncu 21.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,20

1

Mikaela Shiffrin | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Američanka Mikaela Shiffrin je zmagovalka veleslaloma za svetovni pokal v Courchevelu. Na vrhu ni bilo presenečenj. Družbo sta ji delali Nemka Viktoria Rebensburg (+0,14) in Francozinja Tessa Worley (+0,33). Edina slovenska predstavnica Ana Drev je veleslalom končala v točkah na 21. mestu (+2,91).

Shiffrinova se je vrnila zmagovito v karavano, potem ko je Val Gardeno, kjer je s konkurenco pometla Slovenka Ilka Štuhec, izpustila zaradi težav s hrbtom, kar je bila posledica paralelnega slaloma v St. Moritzu, na katerem je tudi zmagala.

Triindvajsetletnica je osvojila svoj še sedmi veleslalom v svetovnem pokalu, prvega v novi sezoni. V tem koledarskem letu, ne upoštevajoč razdelitev svetovnih pokalov, je osvojila svojo trinajsto zmago. Eno več je v tem letu osvojil Avstrijec Marcel Hirscher.

Mikaela Shiffrin je skupno v svetovnem pokalu dosegla že 789 točk. | Foto: Gulliver/Getty Images Mikaela Shiffrin je skupno v svetovnem pokalu dosegla že 789 točk. Foto: Gulliver/Getty Images Šesta zmaga Shiffrinove

Shiffrinova s šesto zmago v tej sezoni iz nastopa v nastop dokazuje, da jo bo zelo težko premagati v boju za veliki kristalni globus, ki ga bodo podelili marca v Andori najboljši ob koncu zime za dobljeni seštevek vseh tekem sezone.

Skupno ima že 789 točk. Norvežanka Ragnhild Mowinckel (367) na drugem mestu zaostaja 422 točk. Najboljša Slovenka Ilka Štuhec je šesta (302). V seštevku discipline ostaja na vrhu danes četrta Italijanka Federica Brignone (230), vendar pa se ji je Shiffrinova približala na le 20 točk.

Drevova je bila edina Slovenka na startu veleslaloma v Franciji. Meta Hrovat ima težave z gležnjem, Ana Bucik pa je veleslalom izpustila zaradi slabega počutja. V Courchevelu bo v soboto na sporedu še slalom.

Ana Drev je v letošnji sezoni prvič prišla do točk svetovnega pokala. | Foto: Gulliver/Getty Images Ana Drev je v letošnji sezoni prvič prišla do točk svetovnega pokala. Foto: Gulliver/Getty Images

Že dan pred tekmo so iz slovenskega tabora sporočili, da v Franciji ne bo nastopila Meta Hrovat, ki je letos edina prejela veleslalomske točke za svetovni pokal. Hrovatova ima namreč težave z gležnjem, prav tako na štartu ni bilo Ane Bucik.

"Vožnje na treningih so bile boljše"

"Ekipa je trenutno res zdesetkana, a vseeno nekako držimo stik, kar je dobro. Ana Bucik je izpustila veleslalom, da se bo bolje pripravila za slalom. Malo slabše se je počutila, a je vse v redu, ni bolna, tako da bo dobro pripravljena za jutri. Kar se tiče Ane Drev, rezultat za ekipo ne pomeni veliko, mogoče zanjo, ker se je prvič uvrstila med točke. A vseeno so bile vožnje na treningih boljše. Še vedno je veliko zadržanosti, ni še prave napadalnosti in sproščenosti. A dobro je, da je bila v točkah. Je pa to le začetek, upam da bo v Semmeringu pridobila nekaj mest. Sposobna je več, a na tekmi se nekako še vedno ne znajde. Malo več smo pričakovali od nje glede na same treninge, drugače pa smo zadovoljni, da se je uvrstila v finale," je ocenil glavni trener slovenske ženske vrste Denis Šteharnik.

V Courchevelu bo v soboto na sporedu še slalom, na startu katerega bosta Maruša Ferk in Ana Bucik. Že danes je tekmovalke na progi, ki je bila sicer zelo dobro pripravljena in utrjena, spremljalo sneženje, za soboto pa je napoved še slabša. Meta Hrovat je zaradi poškodbe gležnja izpustila Francijo, Tina Robnik pa po poškodbi kolena letos marca še ni pripravljena.

Meta Hrovat
Sportal Težave v slovenskem ženskem alpskem taboru
2. tek
 
1. tek
 

 

Vrstni red v svetovnem pokalu: 

Skupno (12):
 1. Mikaela Shiffrin (ZDA)      789
 2. Ragnhild Mowinckel (Nor)    367
 3. Nicole Schmidhofer (Avt)    359
 4. Michelle Gisin (Švi)        316
 5. Petra Vlhova (Slk)          308
 6. Ilka Štuhec (Slo)           302
 7. Federica Brignone (Ita)     295
 8. Viktoria Rebensburg (Nem)   286
 9. Wendy Holdener (Švi)        260
10. Tina Weirather (Lie)        229
...
51. Meta Hrovat (Slo)            41
57. Maruša Ferk (Slo)            36
83. Ana Drev (Slo)               10

Veleslalom (3):
 1. Federica Brignone (Ita)     230
 2. Mikaela Shiffrin (ZDA)      210
 3. Tessa Worley (Fra)          205
 4. Ragnhild Mowinckel (Nor)    170
 5. Stephanie Brunner (Avt)     145
 6. Viktoria Rebensburg (Nem    130
 7. Wendy Holdener (Švi)         91
 8. Anna Veith (Avt)             79
 9. Adeline Mugnier (Fra)        70
10. Petra Vlhova (Slk)           68
...
29. Meta Hrovat (Slo)            13
33. Ana Drev (Slo)               10

...

Ne spreglejte