SiolNET. Sportal Zimski športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na domačo tekmo z najboljšo popotnico Reich-Pogladič

4

termometer

Martin Čater in Andraž Reich-Pogladič sta na Sljemenu nad Zagrebom dobila veleslalomski preizkušnji FIS, po katerih pa slovenska ekipa za pokal Vitranc še ni dokončno znana.

Čeprav sta se veleslalomskih preizkušenj na Sljemenu med drugim udeležila tudi v svetovnem pokalu že uveljavljeni Hrvat Filip Zubčić in najboljši slovenski veleslalomist Žan Kranjec, pa sta na najvišjo stopničko stopila Andraž Reich-Pogladič in Martin Čater. Prvi je dobil torkovo preizkušnjo, na kateri je slavil zmago Zubčićem in Kranjcem. Sredino tekmo pa je z zmago zaznamoval Čater, ki je prehitel Avstrijca Richarda Leitgeba in Reicha-Pogladiča.

Kljub izkazani dobri veleslalomski pripravljenosti Čater v soboto ne bo nastopil na domači tekmi svetovnega pokala v Podkorenu. V njegovem programu so namreč predvsem tekme v hitrih disciplinah, kjer bo skušal popraviti svoje točke. Zanesljivo pa bo v soboto nastopil Reich-Pogladič, ki bo imel resda visoko štartno številko. Poleg njega imajo štartno mesto zagotovljeno tudi Kranjec, Mišel Žerak, Klemen Kosi in Štefan Hadalin, zadnjega predstavnika domače reprezentance pa bo trenerski štab obelodanil v petek.

Ugank pa ni več pri štartnih mestih za nedeljski slalom 54. pokala Vitranc. Pred domačo publiko bodo ob junaku mladinskega svetovnega prvenstva Hadalinu nastopili še Matic Skube, Miha Kürner, Žan Grošelj, Jakob Špik in Aljaž Dvornik.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin