Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
21. 3. 2017,
16.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Robert Kranjec rehabilitacija koleno operacija Planica Planica

Torek, 21. 3. 2017, 16.55

6 let, 6 mesecev

Mož, ki so ga slovenski skoki pogrešali, že v polnem zagonu

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Robert Kranjec | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Najizkušenejši slovenski skakalec Robert Kranjec po novembrski operaciji kolena že trenira. Medtem ko preostali skakalci končujejo sezono, je leteči Kranjčan z mislimi že pri prvih skokih.

Poškodba kolena in operacija križnih vezi sta Roberta Kranjca lani novembra postavili na stranski tir. Sezone je bilo zanj konec, preden se je sploh začela. Zato pa so ga ljubitelji skokov pogrešali v karavani najboljših. A ker velja za največjega garača v slovenski reprezentanci, se je temu primerno zavzeto lotil rehabilitacije.

Zdaj je že v fazi treningov, ki čakajo Petra Prevca in druščino po končanem aprilskem dopustu, ki si ga bodo vzeli po sezoni. Uteži, šprinti in poskoki so na Kranjčevem meniju.

"Treninge že na polno opravljam. Takšni so kot pred poškodbo. Trenutno treniram tretji teden," je uvodoma dejal Robi. V primerjavi z reprezentančnimi kolegi bo imel ob njihovi vrnitvi z dopusta drugačen trening, saj bo imel bazo že narejeno: "Ko bodo oni začeli teči, bom jaz to obdobje šprintov že imel za seboj in bom delal druge stvari."

Na skakalnico v začetku maja, dopusta nič več

Uteži so spet del njegovega treninga. | Foto: Vid Ponikvar Uteži so spet del njegovega treninga. Foto: Vid Ponikvar In kdaj ga bodo potem ujeli? "Upam, da nikoli," se je pošalil Kranjec in nadaljeval: "V primerjavi z drugimi se moram prej pripraviti, ker grem prej na skakalnico. V začetku maja naj bi se to zgodilo, verjetno na manjši planiški skakalnici."

Kot pravi, je dopust že končan. "Nič več ga ne bo! Samo še delo do Pjongčanga (naslednje leto bo gostil olimpijske igre, op. p.). Tam poberem zlato medaljo in ostanem še šest let tam," je Kranjec sklenil v smehu.

Naslednji teden ga čaka testiranje kolena v Čateških toplicah, kjer je opravil del rehabilitacije, sicer pa ima občutek, da noga odlično deluje.

V četrtek zjutraj bo pod vodstvom kondicijskega trenerja Matjaža Polaka še treniral, nato pa se bo podal v Planico, kjer bo obiskal fante, sicer ga bomo lahko videli v studiu nacionalne televizije, kjer bo imel vlogo strokovnega gosta.

Želi si, da bi letel v Planici

V Planici bo letos kot gledalec, čeprav bi bil najraje na vrhu Letalnice bratov Gorišek, saj so poleti njegova strast. | Foto: Vid Ponikvar V Planici bo letos kot gledalec, čeprav bi bil najraje na vrhu Letalnice bratov Gorišek, saj so poleti njegova strast. Foto: Vid Ponikvar Ker ima na Planico posebne spomine in se je med drugim tudi dvakrat povzpel na najvišjo stopničko odra za zmagovalce na posamični tekmi, bi tudi letos najraje letel po Letalnici bratov Gorišek: "Srbi me, da bi skakal, vendar ne morem. Sicer pa že delam imitacijo skokov. Preden so šli fantje v Skandinavijo, sem delal z Janijem Grilcem, prejšnji teden s Polakom, danes pa z Nejcem Frankom."

Tudi sam je bil prejšnji konec tedna navdušen nad rekordi v Vikersundu, kjer je zdaj nova znamka 253,5 metra, pod katero se je podpisal Avstrijec Stefan Kraft: "Super je bilo videti. Pogoji so bili ekstremno dobri. To je bilo nerealno. Kar vsak je skočil 240 metrov. Krasno je bilo gledati. Prvi dan v času kvalifikacij, ko ni bilo vetra, pa so le redki šli daleč."

Da bi se zgodil svetovni rekord v Planici, bi se moralo sestaviti marsikaj, je za konec še dodal Kranjec: "Planica je realno večja, vendar ne moreš poleteti tako daleč, če res ni ekstremno hudih pogojev. Višje se namreč leti. Na silo pa ne moreš nič narediti."

Ne spreglejte