Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 12. 2011,
15.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ilka Štuhec Ilka Štuhec Tina Maze Maruša Ferk

Nedelja, 4. 12. 2011, 15.12

8 let

Maze: Upam, da bo na naslednjih tekmah bolje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ženski superveleslalom za svetovni pokal alpskega smučanja v Lake Louisu je pripadel komu drugemu kot Lindsay Vonn. To je za Američanko že tretja zmaga v treh dneh. Tina Maze znova zaostala preveč.

Mazejevi se tri tekme v Lake Louisu niso posrečile in je na prizorišču, na katerem sicer po pravilu ni dosegala visokih uvrstitev, zaostala za svojimi načrti. V soboto je bila na drugem smuku druga Slovenka na 21. mestu, dan prej pa na prvem smuku tretja in razočarana brez točk na skupnem 35. mestu. Ferkova je po presenetljivem šestem mestu na petkovem smuku, ki je potekal v zelo spremenljivih vremenskih razmerah, dan pozneje zasedla 28. mesto. Maruša Ferk je teke v Lake Louisu začela na 33. mestu, v soboto pa je bila 17. Na tretji zaporedni tekmi v Kanadi je imela tretji vmesni čas zelo podoben, kot Štuhčeva, tekmovalki je ločilo le pet stotink, nato pa je odstopila. "Občutki niso dobri, razočarana sem z doseženim. Imamo težave s smučmi, na prvem smuku pa je ponagajal še veter. Je mučno, če veš, da lahko smučaš dobro, pa ne boš prišel med prvih 15., imaš pa velike ambicije. Težko je bilo tekmovati ta vikend. Obupati pa ne smeš nikoli. Superveleslalom je bil veliko bolj optimističen, kot smuk. Je pa še potrebno krepko izboljšati material, ker imamo veliko rezerv v ravninskem delu. Pa še sama sem danes naredila napako. V Lake Louisu tudi sicer nisem bila nikoli posebej dobra. Upam, da bo na naslednjih tekmah bolje," je nastope v Kanadi pokomentirala Tina Maze.

"Danes sem po drugem merjenju časa mislil, da bo blizu stopničk, potem pa je naredila veliko napako. Toda v superveleslalomu je konkurenčna, v smuku pa imamo težave s smučmi, ki niso hitre. To smo videli že po prvem treningu, zaostanki so bili preveliki. Smuči gredo sedaj na testiranja v Stökli, imamo pa mesec dni časa," je dejal Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze.

Veliki trojček pa je uspel Vonnovi, ki je slavila svojo 45. zmago v pokalu. Vonnova je tako zabeležila enajsto zmago v Lake Louisu in je sedaj prva po številu zmag na enem prizorišču pokala. Prehitela je Avstrijko Renate Götschl, ki je deset prvih mest nanizala v italijanski Cortini d'Ampezzo.

Kot najboljša aktivna smučarka Vonnova sedaj na večni letvici zmag zaostaja le še za eno prvo mesto za Götschlovo (46), na prvih dveh mestih pa sta Avstrijka Annemarie Moser-Pröll (62) in Švicarka Vreni Schneider (55). Na 1973 metrov dolgi progi s 36 zavoji je v sončnem in mrzlem vremenu upravičila vlogo favoritinje.

"Želela sem si, da bi odlično začela sezono. Uspelo mi je, dobro mi gre in izjemno sem vesela. V privatnem življenju ni najbolje, zato sem morala za tekmovalni ritem ohraniti hladno kri in veliko zbranost," je dejala 27-letna Vonnova, prva tudi na uvodnem veleslalomu zime v Söldnu. Ameriška zvezdnica je po objavi da se po štirih letih ločuje od moža in trenerja Thomasa Vonna nanizala tri zmage.

S tem se je ponovno povzpela na prvo mesto skupnega seštevka pokala s 422 točkami. Na naslednjih dveh mestih sta krepko za njo Nemka Viktoria Rebensburg (286) in Avstrijka Elisabeth Görgl (243). Tina Maze je 15. (89).

Svetovni pokal se bo nadaljeval sredi prihodnjega tedna še vedno na ameriški celini; smučarke se bodo v Beaver Creeku ob 18. po srednjeevropskem času pomerile v superveleslalomu.

Ne spreglejte