SiolNET. Sportal Zimski športi
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Odprte proge na Rudnem polju

Marič: Zelo pomembno je, da se za uvod v sezono lahko pripravimo doma

0,02

termometer

Janez Marič | Janez Marič: Za vse nas je zelo pomembno, da bomo pred dolgo sezono še nekaj časa doma. | Foto: Vid Ponikvar
Janez Marič: Za vse nas je zelo pomembno, da bomo pred dolgo sezono še nekaj časa doma. Foto: Vid Ponikvar

Slovenski biatlonci so na Pokljuki opravili prvi snežni trening. Novi trener moške reprezentance Janez Marič je poudaril, da je še kako pomembno, da jim je Športni center Pokljuka pripravil dva kilometra prog in omogočil, da bo reprezentanca pred dolgo olimpijsko sezono lahko dlje ostala v krogu najbližjih in se kakovostno pripravila doma.

"Res sem zelo vesel, da nam ne bo treba predčasno iskati priprav nekje v Evropi ali pa že kar v Skandinaviji. Za vse nas je zelo pomembno, da bomo pred dolgo sezono še nekaj časa doma. Obenem bomo na ta način prihranili tudi kar nekaj pomembnih evrov v našem proračunu," je po današnji prvi vadbi povedal Marič.

Zelo pomembno zanj je tudi, da je sodeloval pri načrtovanju vadbenega kroga in s tem tekmovalcem omogočil kakovostno vadbo. "Res so uslišali vse naše želje. Na voljo bomo imeli okrog dva kilometra prog in tudi dolg klanec, kar omogoča dobro pripravo. Danes smo proge testirali in pogoji so res super."

Sicer pa priznava, da vsi komaj čakajo začetek olimpijske sezone 2021/22. "Zaenkrat vsi delajo zagnano in skušajo dodati še kakšno malenkost v pripravi. Najbolj pomembno v teh časih pa je, da smo vsi zdravi."

Biatlonci sezono začenjajo 27. novembra v Östersundu na Švedskem, ko bosta za ženske in moške na vrsti najdaljši preizkušnji na 20 oz. 15 kilometrov.

Preberite še:

Klemen Bauer Sportal "Želim si, da bi se približal dosežkom iz svojih najuspešnejših sezon. Zakaj pa ne?" Polona Klemenčič Sportal Planko in Klemenčičeva poletna državna prvaka Pokljuka splošna Sportal Zupan se umika, Pokljuko prevzema Kacin Andreja Mali, Janez Marič Sportal Potrjene biatlonske reprezentance, Mariču in Malijevi zelena luč
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin