Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
16. 1. 2016,
17.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Vesna Fabjan Planica Planica svetovni pokal

Sobota, 16. 1. 2016, 17.26

8 let

Mahal in ropotal je z motorno žago, a Vesne Fabjan to ni motilo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Vesna Fabjan je bila po tekmi svetovnega pokala presenečena nad organizacijo, navdušena pa je bila tudi nad navijačem z motorno žago v roki. "Glasneje je, bolje je."

Ko je Vesna Fabjan spoznala, da je tako kot pred štirimi leti na Rogli za las izpadla z velikega finala, ji je bilo najtežje zaradi slovenskih navijačev, ki so se v Planici kljub trenutni skakalni evforiji zbrali v lepem številu.

"Tekma je bila presenetljivo lepa. Sama organizacija je bila v redu, proga je bila izredno dobro pripravljena. Dan pred tem je bila precej mehka, tako da je bilo nekaj nezadovoljstva, vendar so organizatorji do tekme vse skupaj super rešili. Res lahko rečem, da je bilo vse na mestu," je z zadovoljstvom razlagala Vesna.

"Lepo bi bilo, če bi Planica postala stalnica na koledarju svetovnega pokala"

Trenutno najboljša slovenska tekačica nam je še zaupala, da ni edina, ki je navdušena nad vsem skupaj."Glede na to, da je bilo vse skupaj tako kot se spodobi za tekmo svetovnega pokala, so bili tudi ostali tekmovalci navdušeni nad Planico in konfiguracijo proge. Ta je namreč nekoliko drugačna od vseh ostalih. Lepo bi bilo, če bi Planica postala stalnica na koledarju svetovnega pokala. Tega si vsekakor želim. Tudi, ko sama ne bom več tekmovala."

Besničanka je štartala v prvi polfinalni skupini in v cilj prišla kot tretja, kar je pomenilo, da je bila v čakalnici za veliki finale. Druga polfinalna skupina je bila hitrejša in nastopov za Vesno je bilo konec. Je bila v polfinalu kriva napačna taktika? "To je zelo relativno. Če bi v tistem trenutku bolj pospešila, bi me lahko na koncu pobralo. Je pa res, da so me Švedinje dvakrat zaprle in zato sem morala plačati davek. V ciljni ravnini nisem mogla več veliko storiti. Kot sem že večkrat povedala: to so šprinti in tudi takšne stvari se dogajajo. Mogoče se bo prihodnjič bolje izšlo."

V teku na smučeh je pogosto veliko odvisno tudi od priprave in materialov smuči, a tokrat temu ni bilo tako. "S smučmi je bilo vse v redu. Fantje so svojo nalogo super opravili, tako da nimam nobenih pripomb."

Zaradi motorne žage je morala nekoliko počakati

Tridesetletna slovenska tekačica je pokomentirala tudi ostale slovenske nastope. Predvsem ji je bilo žal za Niko Razinger, ki je imela v kvalifikacijah številko ena, kar je najbolj neugodna številka za mlade tekmovalke. "Nika je letos že dokazala, da se lahko uvrsti v polfinale in da je velik potencial. Fantom manjka slaba sekunda. Upam, da jim je ta tekma motivacija za naprej in da bodo še naprej trdo trenirali. Več fantov se je izkazalo, da so zelo perspektivni."

Za posebno vzdušje ob progi so poskrbeli francoski navijači. S svojo motorno žago so bili na trenutke tako glasni, da je morala naša bronasta olimpijka prekiniti z izjavami, vendar pa je to ni niti malo motilo. Motorna žaga ni bila nevarna, saj je je bila brez verige oziroma rezila. "Marsikdo se spomni kaj novega. Tudi to je zelo zanimivo. Glasneje je, bolje je.(smeh)"

Ne spreglejte