Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 1. 2019,
10.48

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,59

4

Natisni članek

Lindsey Vonn

Torek, 8. 1. 2019, 10.48

5 let, 3 mesece

V St. Antonu imajo težave s snegom

Je vrnitev Lindsey Vonn v beli cirkus ogrožena?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,59

4

Lindsey Vonn | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Lindsey Vonn, ameriška zvezdnica alpskega smučanja, se bo na tekme svetovnega pokala vrnila konec tedna v St. Antonu, kjer pa imajo težave pri pripravi prog za sobotni in nedeljski smuk ter superveleslalom. Četrtkov uvodni trening smuka so zaradi prevelikih količin novozapadlega snega že odpovedali.

Lindsey Vonn je nastop na tekmah v Avstriji potrdila prek Instagrama in s tem napovedala nadaljevanje boja za rekordni niz zmag v svetovnem pokalu. Do zdaj je zmagala na 82 tekmah, rekorder Ingemar Stenmark iz Švedske jih ima 86.

Lindsey Vonn
Sportal Lindsey Vonn bo popestrila beli cirkus

Štiriintridesetletna Vonnova zaradi poškodbe kolena novembra na začetku sezone ni mogla tekmovati. "Ni še končano. Za mano je šest zelo težkih tednov, toda spet sem na smučeh in se veselim novega štarta. Se vidimo ta konec tedna v St. Antonu," je zapisala smučarka.

Njene načrte pa lahko prekriža vreme, saj obilno sneženje prirediteljem tekem v Alpah, tudi v St. Antonu, povzroča veliko težav pri pripravi prog. Prvi trening smuka na progi Karl-Schranz bo tako zaradi odpovedi dan prej šele v petek.

Petkove in sobotne napovedi za St. Anton ugodne, kritična nedelja

Vremenske napovedi za sobotno tekmo svetovnega pokala alpskih smučark v St. Antonu so ugodne, kritična pa naj bi bila nedelja, avstrijska tiskovna agencija APA povzema napovedi državne meteorološke službe. Četrtkov prvi trening smuka so morali zaradi prevelikih količin novozapadlega snega že odpovedati.

Po obilnem sneženju v četrtek, ko naj bi na Tirolskem zapadlo okrog 30 centimetrov snega, se bodo po napovedih padavine v petek in tudi v soboto, ko je predviden smuk, umirile.

Padavine se bodo po napovedih ponovno okrepile v nedeljo, ko naj bi bil na sporedu superveleslalom.

Tekme svetovnega pokala v St. Antonu bodo prve v hitrih disciplinah od zmage Ilke Štuhec v smuku in superveleslalomu v Val Gardeni 18. in 19. decembra.

Ne spreglejte