SiolNET. Sportal Zimski športi
0,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Letošnje Planice ne bodo nikoli pozabili

0,23

termometer

legendarno_doživetje_planica
Foto: Sport Media Focus

V Planici se je letos v organizaciji Pivovarne Laško zgodilo prav posebno, legendarno doživetje. Zanj se je vnaprej prijavilo kar 750 največjih oboževalcev Planice, izmed katerih je komisija na podlagi prijav in avdicije izbrala enega zmagovalca. Izbrani srečnež Denis Žnidarič pa je lahko s seboj v Planico povabil še dva svoja prijatelja.

Planica Sportal V Planici diši po dobičku in novosti, ki bi odjeknila v svetu

legendarno_doživetje_planica Foto: Sport Media Focus Nekaj besed so spregovorili tudi z glavnim trenerjem

Za Denisa, Marka in Dejana se je nedeljsko jutro začelo z VIP-prevozom iz Kranjske Gore v Planico, kjer so lahko za začetek v skakalni vasi spremljali skakalce pri ogrevanju in pripravah na tekmo. S sedežnico so se nato dvignili do mize, kjer so se srečali z glavnim trenerjem slovenske reprezentance Gorazdom Bertoncljem in si zatem pri odrivni mizi povsem od blizu pogledali izredno atraktivno akcijo, kjer se skakalci s hitrostjo sto kilometrov na uro odrinejo proti dolini.

legendarno_doživetje_planica Foto: Sport Media Focus

Polete so spremljali v udobnih naslanjačih

Srečneži so se nato spustili do sodniškega stolpa, kjer so se spoznali z legendo smučarskih skokov, Francijem Petkom, in si z njim pogledali fazo letenja z najboljšega možnega položaja. Preostanek zaključka svetovnega pokala v Planici so si pogledali na posebni, samo zanje pripravljeni zasebni tribuni. V udobnih naslanjačih, dobri družbi in izjemnem vremenu so z vrčkom piva v rokah pospremili vse najboljše letalce. Po tekmi se jim je izpolnila še ena velika želja, ko so se slikali s celotno skakalno reprezentanco Slovenije. Za konec pa je sledilo še zadnje presenečenje – panoramski prelet Planice in polet nazaj do Kranjske Gore s helikopterjem.

Denisu se je izpolnila velika želja legendarno_doživetje_planica Foto: Sport Media Focus

"Prvič sem bil v Planici leta '97 in od takrat naprej sem samo dvakrat izpustil polete. Letos pa se mi je izpolnila želja, da enkrat doživim Planico tudi z druge strani. Ko na svoji tribuni s prijatelji in s pivom v roki spremljaš polete ob prekrasnem vremenu in super vzdušju, to je res legendarno! Videti zakulisje dogajanja je res nepozabno. Ko vidiš skakalca na mizi pri odrivu, da si upajo pri taki hitrosti, da obvladajo smučke, svoje telo ... To je res nekaj norega! Bilo je res super, nepozabno, noro, legendarno," je svoje misli strnil Denis.

Planica, posamična tekma, nedelja Sportal "Slovenski skakalci spadajo višje, kot kaže slika" Rjoju Kobajaši Sportal Kobajaši najbolj okrepil denarnico, Zajc na lestvici deseti

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin