SiolNET. Sportal Zimski športi
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Legendarni avstrijski skakalni trener s prstom pokazal na Slovence

10

termometer

Foto: Sportida

Slovenski napredek v smučarskih skokih je v tujini očiten. Brata Prevc s skoki sama zase govorita o tem, da se pri nas dobro dela, zdaj pa je o slovenskem vzponu spregovoril tudi legendarni avstrijski trener Alexander Pointner.

Peter Prevc in Domen Prevc sta v sezono vstopila odločno in na prvi tekmi v Kuusamu, ko so bile vetrne razmere enakovredne za vse, pometla s konkurenco. Če Peter pri drugem skoku ne bi padel, bi slavila dvojno zmago.

"Če so vremenske razmere stabilne, potem brata Prevc skačeta v svoji ligi"

Domen Prevc je na prvi tekmi sezone v Kuusamu zmagal, Peter je bil tretji, a bi stal na najvišji stopnički, če ne bi padel. Domen Prevc je na prvi tekmi sezone v Kuusamu zmagal, Peter je bil tretji, a bi stal na najvišji stopnički, če ne bi padel. Foto: Sportida Da sta zelo dobro pripravljena, je jasno izpostavil priznani avstrijski trener Alexander Pointner. V kolumni za Tiroler Tageszeitung je zapisal: "Na prvi tekmi sta pokazala, kaj lahko v tej sezoni pričakujemo. Če so vremenske razmere stabilne, potem skačeta v svoji ligi. In oba skačeta z novimi smučmi! To je veliko tveganje, če upoštevamo, kako občutljivi so skakalci na spremembe v materialu."

Da takšne besede pridejo iz ust priznanega skakalnega strokovnjaka, je še toliko večje priznanje. Pointner je v karieri Thomasa Morgensterna in Gregorja Schlierenzauerja popeljal do skupnih štirih naslovov najboljšega v svetovnem pokalu. Od leta 2009 do 2014 se je z avstrijskimi skakalci na prestižni novoletni turneji veselil šestih zaporednih lovorik, na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih osvajal zlate medalje …

"Slatnar je srce in duša projekta"

Alexnader Pointner delo Petra Slatnarja zelo ceni. Alexnader Pointner delo Petra Slatnarja zelo ceni. Foto: Vid Ponikvar A se pri zgornji hvali Pointner ni zaustavil. S prstom je pokazal na Slovenijo, kako v naši državi znamo stopiti skupaj, in izpostavil Petra Slatnarja, ki je prevzel izdelovanje skakalnih smuči: "Ko je Elan prenehal izdelovati skakalne smuči, jih Slovenci niso zavrgli. Zaupali so Petru Slatnarju, ki je srce in duša tega projekta. Slatnar je bil pred tem znan kot izdelovalec skakalnih vezi in razvijalec smučarskih čevljev.

Zdaj je s smučmi vstopil na novo področje. Zame je to simbolika ekipnega dela Slovencev. Namesto da bi kopirali druge, je imel posameznik pogum, da je šel izdelovat na svoje in zapeljal novo pot. In potem je tu še Cene Prevc, tretji od zelo nadarjenih bratov Prevc, ki čaka v vrsti."

Sprehodite se po prizoriščih svetovnega pokala

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 670
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin