Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
29. 11. 2016,
10.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

Natisni članek

Severin Freund Domen Prevc Peter Prevc Peter Prevc skoki

Torek, 29. 11. 2016, 10.32

6 let, 6 mesecev

Severin Freund je presenečen

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

Foto: Sportida

Osrednja junaka uvoda v sezono smučarskih skokov sta Domen Prevc in Severin Freund, ki sta vsak po enkrat zmagala v Kuusamu. Nemec takšnega razpleta ni pričakoval.

"Vav, le sanjal sem lahko, da se bom tako vrnil. Po prvi zmagi v sezoni je izjemen občutek. Trdo delo v zadnjih mesecih se je obrestovalo. Veselim se že naslednjih preizkušenj in upam, da bo še več takšnih koncev tednov, kot je bil ta," je bil Severin Freund presenečen in hkrati vesel uvoda v sezono.

V petek je bil drugi in ga je prehitel le 17-letni Domen Prevc, Nemec je uspeha toliko bolj vesel, saj večji del poletja sploh ni skakal.

"Pred njim lahko le snamem kapo"

"Veselim se že naslednjih preizkušenj in upam, da bo še več takšnih koncev tednov, kot je bil ta." | Foto: Sportida "Veselim se že naslednjih preizkušenj in upam, da bo še več takšnih koncev tednov, kot je bil ta." Foto: Sportida Aprila je imel namreč operacijo kolka, potem ko je ob začetku letošnjega leta v Innsbrucku padel in čutil posledice. Po rehabilitaciji je na skakalnico prvič stopil šele avgusta in zato je dobra forma presenetila prav vse. Tudi njega.

"Moj cilj za začetek sezone je bila uvrstitev med najboljših deset. Kaj takega nisem pričakoval," razlaga Freund.

S sobotno zmago je s 180 točkami prevzel vodstvo v skupnem pokalu in bo v nedeljo na prvi preizkušnji v domačem Klingenthalu skakal v rumeni majici. Njegov najbližji zasledovalec je mlajši od bratov Prevc, ki zaostaja 60 točk. Največji Freundov tekmec Peter Prevc je imel v Kuusamu smolo. V petek bi slavil prepričljivo zmago, če ne bi ob doskoku padel. Padec pa je pustil posledice nato dan pozneje in Peter ima po dveh tekmah 96 točk.

"Severin je mentalno zelo močan"

Na prvi tekmi se je Severin Freund vrinil med brata Prevc. | Foto: Sportida Na prvi tekmi se je Severin Freund vrinil med brata Prevc. Foto: Sportida Z nastopoma Freunda je bil kajpak navdušen tudi njegov trener Werner Schuster: "Pred njim lahko le snamem kapo in mu čestitam. Vedno ga je fascinantno gledati."

Da je kljub pomanjkanju skokov na skakalnicah tako odlično vstopil v novo sezono svetovnega pokala, predpisuje njegovi trdnosti: "Severin je mentalno zelo močan in prizemljen. Hitro pride to želene točke."

Skakalci bodo ta konec tedna skakali v Klingenthalu, kjer bosta v soboto (ekipna tekma) in nedeljo novi preizkušnji. Nastop na nedeljski tekmi že imata zagotovljen brata Prevc, medtem ko si ga bodo morali Jurij Tepeš, Anže Lanišek, Jaka Hvala in Nejc Dežman še prek kvalifikacij zagotoviti.

Sprehodite se po prizoriščih svetovnega pokala

Ne spreglejte