Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 2. 2013,
10.39

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Lindsey Vonn operacija padec koleno

Torek, 19. 2. 2013, 10.39

7 let, 12 mesecev

Laura opisala trenutke pred nesrečnim padcem Lindsey

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sestra ameriške alpske smučarke Lindsey Vonn, Laura, je spregovorila o dnevu, ko si je njena sestra poškodovala koleno na svetovnem prvenstvu v Schladmingu, poti v ZDA, operaciji ...

"Tisti dan sem ob vseh prekinitvah čakala v cilju štiri ure in pol. Pisala sem Lindsey, da bova šli na kosilo, ko bodo prekinili tekmo. Sporočilo sem poslala ob 13.45. Ob 14.17 mi je odgovorila: 'Očitno tekma vseeno bo. Vzemi mojo torbo in se vrni v ciljni iztek'," je na začetku svojega bloga zapisala Laura, v katerem se je spomnila grdega padca sestre Lindsey Vonn na superveleslalomu na svetovnem prvenstvu v Schladmingu.

V cilju je molila, da bi megla izginila, vendar tega trenutka ni dočakala. "Veliko prekinitev je bilo. Lindsey je štartala šele ob 15.15. Po štirih urah čakanja se je na progo podala z veliko energije. Imela je prednost. Bila je hitra. Pri tistem skoku jo je najdlje poneslo od vseh. Pristala je na del proge, na katerem ni nobena prej smučala. Njena desna smučka je izgubila hitrost, kar je glavni vzrok, da je padla pri hitrosti 112 km/h. Bila sem v šoku. Nisem vedela, kaj naj naredim, kam naj grem … Bila sem popolnoma izgubljena. Napisala sem ji sporočilo: 'Prosim, bodi zdrava'. Po petnajstih minutah iskanja, kje bi lahko dobila informacijo, kaj se je zgodilo Lindsey, sem odšla v bolnišnico. Ko sem jo zagledala, nisem mogla zadržati solz. Obe sva jokali. Bila je prestrašena. V desetih minutah so se njene misli spremenile od zmagovalne vožnje k boleči, srce parajoči realnosti. Sezone je bilo konec," se spominja tragičnega dogodka Laura.

Lindsey je nato opravila rentgenski pregled. Ni bilo tako slabo, kot je Lindsey pričakovala. Njena kariera se v Avstriji ni končala, pravi Laura: "Tisto jutro, ko sva odhajali, jaz sem pakirala stvari v avto, je Lindsey gledala žensko tekmo po televiziji. Navijala je za svoje sotekmovalke in prijateljice. Nato je sledila pot v Vail, kjer je bila operirana. Po dolgem pogovoru in posvetovanju z dr. Sterettom smo prišli do najboljšega načrta za njeno operacijo. Družina ji je stala ob strani. Pred operacijo je bila nervozna. Operacija je bila nato uspešna in Lindsey je bila vesela, da je bilo vsega konec."

A je bila že dan po operaciji v telovadnici. "Lindsey ne more sedeti pri miru dolgo časa. Takšna je. Dejala sem ji, da ji je karma pokazala, naj se končno malce spočije, vendar je le zavila z očmi."

Zdaj se je začela trnova pot rehabilitacije, Lindsey pa je že dejala, da ima pred seboj olimpijske igre v Sočiju.

Ne spreglejte