Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 12. 2013,
9.35

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Robert Kranjec Peter Prevc Peter Prevc Jaka Hvala Tomaž Naglič Rok Justin Jurij Tepeš Matjaž Pungertar skoki svetovni pokal

Nedelja, 8. 12. 2013, 9.35

2 leti, 1 mesec

Kranjec s 17. mesta napredoval med top 7, zmagal Freund

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Lillehammerju je na drugi posamični tekmi za svetovni pokal zmagal Nemec Severin Freund. Trije Slovenci med najboljših 15.

Po dveh dneh tekmovanj na srednji skakalnici se je svetovni pokal smučarjev skakalcev v norveškem Lillehammerju preselil na veliko napravo. Prehod je najbolje opravil Severin Freund, ki je slavil peto zmago v karieri. Nemec je vodil že po prvi seriji, ko je pristal pri 132,5 m, v finalu pa je ob pomoči vzgornika zmogel 137,0. Na drugo mesto se je z najdaljšim skokom finala 138,0 m povzpel domačin Anders Bardal (131,0; 138,0), ki je bil po "prvem polčasu" na petem mestu. Prostor na najnižji stopnički zmagovalnega odra je tokrat zapolnil Japonec Daiki Ito (132,5; 138,0).

Robi Kranjec je v finalni seriji skočil 132 metrov in se s 17. mesta zavihtel na 7. položaj. Jurij Tepeš je pridobil eno mesto (13.-12.), Peter Prevc je s 7. mesta nazadoval na 14., Jaka Hvala pa je imel povsem ponesrečen drugi skok in je tekmo v finalu končal kot zadnji, 32.

Jurij Tepeš in Jaka Hvala sta v prvi seriji skočila 130 metrov, Peter Prevc 129, Robi Kranjec pa 126,5 metra. Peter Prevc je v prvi seriji osvojil 7. mesto, Jurij Tepeš je bil 13., Robi Kranjec 17., Jaka Hvala pa 21. Tomaž Naglič (36. mesto) in Rok Justin (40.) sta v prvem poskusu pristala pri 121 metrih in bila žal prekratka za finalno serijo.

"S tekmovalnim vikendom v Lillehammerju sem zelo zadovoljen, predvsem s tekmo na mali skakalnici, kjer sta mi uspela dva super skoka. Na veliki napravi sem nekoliko 'pokiksal' prvi skok, vendar so bili v tistem trenutku v zraku zahtevni pogoji. Na koncu sem zelo zadovoljen, da sem iztržil sedmo mesto. Za menoj je dober vikend. Pokazal sem solidne skoke predvsem na tekmah, saj sem na njih bolje nastopil kot na treningih, kar mi je najbolj pomembno. S temi rezultati sem dobil potrditev, da sem na pravi poti," je po tekmi razmišljal Robert Kranjec in naredil tudi primerjavo z lanskoletnim nekoliko manj uspešnim začetkom sezone. "Lansko leto sem se na začetku sezone še nekoliko lovil z dresi. Sedaj je za nami že veliko skokov, tako da smo se jih že navadili. Lani me je bilo morda na začetku tudi nekoliko strah. Imel sem težave s čevlji. Letos tega ni. Teče lepo tako, kot je potrebno."

Skakalci se sedaj selijo v osrednjo Evropo, saj jih prihodnji teden čakata tekmi v nemškem Titisee-Neustadtu, kjer ima najboljšo slovensko uvrstitev s petim mestom leta 2002 Peter Žonta.

Ne spreglejte