Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 9. 2011,
14.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Vesna Fabjan Katja Višnar Barbara Jezeršek Alenka Čebašek Anja Eržen

Petek, 30. 9. 2011, 14.57

8 let

Korolkjevič zadovoljen z napredkom svojih varovank

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska ženska tekaška reprezentanca je sredi priprav na novo sezono svetovnega pokala, ki se začne 19. novembra v Beitostolnu na Norveškem.

Ekipo, prvič po mnogih letih brez Petre Majdič, sestavlja šest deklet. Ob Vesni Fabjan, Katji Višnar in Barbari Jezeršek, ki so v zadnjih letih konstantno prisotne na tekmah svetovnega pokala, so tu še Mirjam Cossettini, Alenka Čebašek in Anja Eržen. Predvsem slednji, ki imata nekaj manj izkušen z največjih tekem, sta se po besedah glavnega trenerja Vladimirja Korolkjeviča brez težav priključili ekipi.

"Napredek je viden pri vseh, pri vseh dajemo poudarek na njihovih šibkih točkah. Vesna je zaradi dobre tehnike v preteklosti lažje prenašala treninge na rolkah, zato smo se odločili, da bo opravljala zanjo zahtevnejše treninge. Zdaj veliko teče kros in kros z imitacijo, že pa je vidno izboljšanje njenih funkcionalnih sposobnosti. Katja je odlično pripravljenost pokazala na svetovnem prvenstvu na rolkah, ko je bila v bila odlična tako v šprintu kot na distanci. Pri njej je vsako leto opazen napredek pri vzdržljivosti. Barbara je imela doslej navadno težave s psiho in z eksplozivnostjo. Zdaj je zelo motivirana in zagnana, poleg tega pa je povečala količino treninga za ramenski obroč. Čebaškova in Erženova brez težav dohajata ostale, prav pri vseh pa je vidno izboljšanje vzdržljivosti, hitrosti in moči," je stanje svojih varovank opisal Korolkjevič.

Ta teden imajo dekleta doma suhe treninge, prejšnji teden pa je bil na vrsti že prvi tradicionalni cikel priprav na ledeniku Dachstein na avstrijskem Štajerskem. Priprave doma in na ledeniku naj bi se v naslednjih tednih izmenjavale, našim reprezentantkam pa jo je zagodlo vreme, zato bo bržkone prišlo do spremembe načrta. "Zaradi toplega vremena se na ledeniku temperatura praktično vsak dan dvigne na 20 stopinj Celzija, zato je ostalo zelo malo ledenika in je skoraj nemogoče trenirati. Velik krog je zaradi razpok celo zaprt. Padavin ni bilo že skoraj mesec dni in stanje na ledeniku je morda celo najslabše v zadnjih letih. Tudi vremenska napoved za prihodnji teden ni obetavna, zato bomo prihodnji teden najbrž ostali doma in opravili nov cikel suhih treningov," je pojasnil Volodja.

Slovenske tekačice bodo imele po koncu prihodnjega tedna dneve za regeneracijo, nato pa sledijo, če ne bo še kakšnega neprijetnega presenečenja, desetdnevne priprave na Dachsteinu. V začetku novembra bo ekipa odpotovala na sever Evrope, in sicer v Sjusjön na Norveško. V Skandinavijo bodo verjetno ostale do prvih tekem svetovnega pokala.

Ne spreglejte