Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 12. 2020,
10.54

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

poškodba alpsko smučanje Nicole Schmidhofer

Sobota, 19. 12. 2020, 10.54

3 leta, 4 mesece

Nicole Schmidhofer

Konec sezone za nesrečno Avstrijko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
Nicole Schmidhofer | Nicole Schmidhofer je sklenila sezono. | Foto Reuters

Nicole Schmidhofer je sklenila sezono.

Foto: Reuters

Nicole Schmidhofer, ki je grdo padla na petkovem smuku v Val d'Iseru, si je pri padcu poškodovala vezi v levem kolenu, kar pomeni, da se je zanjo sezona 2020/21 končala še preden se je začela. Kot je danes poročala avstrijska tiskovna agencija APA, je pregled z magnetno resonanco na kliniki Hochrum pokazal prave razsežnosti poškodbe.

Nicole Schmidhofer
Sportal Sezona nesrečne Avstrijke po grozljivem padcu ogrožena
Sportal Ilka Štuhec z novo spodbudno uvrstitvijo potrdila, da še vedno zna in zmore

Petkovo prvo žensko tekmovalno smukaško preizkušnjo sezone so za približno pol ure prekinili po grozljivem padcu avstrijske specialistke za hitre discipline, ki jo je na delu proge, na katerem so imele težave tudi druge tekmovalke, vrglo v zaščitno ograjo.

Svetovna prvakinja v superveleslalomu iz St. Moritza (2017) je šla na progo s številko 11, tik za Slovenko Ilko Štuhec, ki je pred tem odlično opravila s progo.

Enaintridesetletna smučarka je pri hitrosti 115 km/h v zavoju s smučmi prerezala mrežo in v gozdu ostala skrita pred kamerami. Kar nekaj časa je bilo mogoče spremljati mučne prizore reševanja ponesrečene tekmovalke, ki so jo v ciljno areno prepeljali z reševalnimi sanmi.

Kot so sporočili, je tekmovalka ostala ujeta med dvema zaščitnima mrežama. To je bila njena prva tekma v sezoni in očitno tudi zadnja. Pregled z magnetno resonanco na kliniki Hochrum blizu Innsbrucka je namreč pokazal, da si je strgala križno vez in stransko vez v levem kolenu.

Schimdhoferjeva, zmagovalka treh smukov v Lake Louisu in superveleslaloma v Garmisch-Partenkirchnu, je sezono 2018/19 končala kot zmagovalka smukaškega seštevka svetovnega pokala.

V Val d'Iseru je danes na sporedu še en ženski smuk. Na odseku, na katerem se je poškodovala Avstrijka, je imela težave tudi Italijanka Federica Brignone, ki se je odločila, da bo izpustila današnjo smukaško preizkušnjo.

Iz Mednarodne smučarske zveze so sporočili, da bodo enega od odpadlih dveh ženskih superveleslalomov, ki bi morala biti v začetku decembra v St. Moritzu izpeljali v Crans Montani 24. januarja.

V Crans Montani bo po novem trojni tekmovalni spored, pred tem bodo 22. in 23. januarja skušali izpeljati še dva ženska smuka.

Preberite še:

Ilka Štuhec
Sportal V festivalu padcev Ilka Štuhec tik pod odrom
Ne spreglejte