Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 6. 2017,
17.03

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Tomaž Druml Marjan Jelenko Mitja Oranič nordijska kombinacija

Petek, 30. 6. 2017, 17.03

6 let, 7 mesecev

Pod vodstvom nekdanjega reprezentanta

Kombinatorci z Mitjo Oraničem v Planici pilijo formo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Mitja Oranič | Foto Tamino Petelinšek/STA

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Te dni se v Planici na olimpijsko sezono pripravljajo tudi nordijski kombinatorci, reprezentanco pa je pred kratkim okrepil še zamejski Slovenec, Tomaž Druml. Kombinatorci vadijo pod vodstvom novega trenerja in nekdanjega reprezentanta Mitje Oraniča, ki je v dolini pod Poncami zbral osem reprezentantov na čelu z Marjanom Jelenkom.

Prvi vrhunec sezone bo nedvomno domača tekma poletne velike nagrade v Planici konec septembra, največji cilj pa so zimske olimpijske igre v Južni Koreji, za katere Slovenija še nima izpolnjene kvote. Poleg Jelenka in Drumla so v slovenski reprezentanci še Leon Šarc, Vid Vrhovnik, Matevž Malovrh, Rok Jelen, Ožbej Jelen in Nik Knaus, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

Veliko sprememb

"Letos smo naredili veliko sprememb. Ekipa, ki jo vodim, se je izoblikovala iz štirih različnih skupin, dobili smo tudi Tomaža Drumla iz avstrijske reprezentance. Marjan Jelenko ostaja v ekipi 1, tukaj so še trije mladinci, ki trenirajo pod našim okriljem, in še trije mladinci iz mlajših selekcij. Trenutno smo na drugih skupnih pripravah, ekipa v tej sestavi deluje šele tri tedne. Poletni del je zato treba vzeti malce z rezervo," se zaveda Oranič.

Cilji

"Seveda je naš največji cilj, da nordijsko kombinacijo pripeljemo na olimpijske igre. Tu mislim na enega, dva ali celo tri fante. Med kratkoročne cilje zagotovo sodi premierna izvedba poletne velike nagrade v Planici konec septembra. Upamo, da nam uspe vidnejši rezultat. Nato imamo do olimpijskih iger približno 15 tekem, ki bodo izrednega pomena za igre. Vse je tako bolj osredotočeno na pozno jesen in nato začetek zimske sezone," je načrte razkril glavni trener.

Glava Marjana Jelenka je osredotočena na tek. | Foto: Vid Ponikvar Glava Marjana Jelenka je osredotočena na tek. Foto: Vid Ponikvar

Jelenko se bolj posveča teku

"Moja glava je povsem pri športu, če sem natančnejši, trenutno pri teku. V zadnjih dveh mesecih sem namreč naredil veliko baze počasnega teka. Prejšnji teden sem se vrnil na skakalnico in moram reči, da je bilo kar težko, ker so bile noge še malo 'čudne'. A stvari se izboljšujejo. Načrtno smo olimpijsko sezono začeli, kot smo jo. Lani mi je na svetovnem prvenstvu zmanjkal samo dober nastop na teku. Skoki so bili na vrhunski ravni, zato se več ukvarjamo s tekom," je dejal najboljši slovenski kombinatorec zadnjih let Jelenko.

"Zelo sem vesel, da se je ekipi pridružil Tomaž Druml. Kljub temu, da je to individualni šport, mislim, da si bova lahko precej pomagala. Njegov prihod me malce razbremeni, ker veš, da ne sloni vse na tebi. Prinese dodatno znanje, ker vendarle prihaja iz ekipe, ki je v svetovnem vrhu, ki ima razvit sistem. Dobili smo že nekaj dobrih informacij. Tudi način Tomaževega dela je na zelo visoki ravni," je o novem reprezentančnem kolegu povedal Jelenko.



Zamejski Slovenec Tomaž Druml je vesel, da lahko kariero nadaljuje v slovenski reprezentanci. | Foto: Sportida Zamejski Slovenec Tomaž Druml je vesel, da lahko kariero nadaljuje v slovenski reprezentanci. Foto: Sportida

Druml zadovoljen z menjavo

Z menjavo reprezentance je za zdaj zadovoljen tudi Druml. "Moštvo me je zelo lepo sprejelo. Ekipo poznam že od prej, tudi trenerja Mitjo Oraniča. Prvi vtis je res dober, hitro smo se našli, strinjamo se s pogledi. Motivacija je 110-odstotna in možnost, da lahko nadaljujem kariero v športu, ki mi je tako všeč, je enkratna. To bom izkoristil, upam le, da bo šlo brez težav pri pripravah tako poleti kot tudi pozimi," je dejal novopečeni slovenski reprezentant in dodal, da je že prej sem treniral v Sloveniji: "Veliko sem bil v Planici, ki je eden od najboljših športnih centrov na svetu, tako da se skoraj ne spremeni kaj veliko."

Ne spreglejte