Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
11. 2. 2019,
16.06

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,19

Natisni članek

Martin Čater Aare 2019

Ponedeljek, 11. 2. 2019, 16.06

5 let, 2 meseca

MARTIN ČATER

"Ko je v kolenu počilo, sem vedel, da je vsega konec"

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,19
Martin Čater | Martin Čater se bo vrnil v sezoni 2018/19. | Foto Sportida

Martin Čater se bo vrnil v sezoni 2018/19.

Foto: Sportida

Najboljšega slovenskega smukača zadnjih dveh sezon Martina Čatra, ki si je ob padcu na zadnjem treningu smuka v Aareju strgal križno vez in poškodoval meniskus levega kolena, že v četrtek čaka operacija v Ljubljani.

Medtem ko so se njegovi reprezentančni sotekmovalci na svetovnem prvenstvu v Aareju borili s smukaškim delom kombinacije, je Martin Čater prestajal dodatne zdravniške preglede v ljubljanskem kliničnem centru. Diagnoza je bila pričakovana. Ob poškodbi meniskusa si je savinjski specialist za hitri disciplini strgal srednjo križno vez. Že v četrtek ga v Ljubljani čaka operacija, nato pa dolgotrajna rehabilitacija, po kateri bi lahko na smuči znova stopil šele čez pet ali šest mesecev.

Usoden smukaški podaljšek

Za Čatra, ki je letos nase opozoril z osmim mestom na smuku v Wengnu, na svetovnem prvenstvu pa je bil 13. v superveleslalomu, je bil usoden podaljšek sobotnega uradnega treninga smuka. Ta se je končal po zadnjem merjenju vmesnega časa, saj so ciljni iztek zasedla dekleta. Vseeno so številni smukači, med njimi tudi on, tudi po ciljnem skoku del spodnjega odseka izkoristili za dodatne metre treninga. V poslabšani vidljivosti ga je presenetila grbina, po kateri je izgubil ravnotežje.

Martin Čater | Foto: Sportida Foto: Sportida

"Ko poči …"

Podobno poškodbo je staknil že pred osmimi leti. Morda je zato tokrat takoj vedel, da se s padcem ni končal le trening, temveč tudi sezona. "Hitro sem se sprijaznil. Ko slišiš, kako v kolenu nekaj poči, veš, da je vsega konec. Koleno mi je obrnilo. Takrat me je reševal adrenalin. Ko sem se umiril, je sledil šok. Kot kaže, je tako moralo biti. Moja prva misel je, da se v smučarski svet vrnem še močnejši, kot sem bil ob odhodu," se hrabri Čater.

Savinjski zrak za vrnitev

"Moje misli so zdaj povsem pri rehabilitaciji. Verjetno jo bom večinoma opravljal v Celju in Zrečah. Podobno je bilo tudi ob prvi poškodbi. Sem pa optimist, saj mi v reprezentanci stojijo ob strani. Verjamem, da ne bom prepuščen samemu sebi. Prepričan sem, da bom deležen primerne oskrbe," še dodaja član ekipe za hitri disciplini, ki jo je letos prizadel že grd padec Klemna Kosija.

Štefan Hadalin
Sportal Bliskovit slalomski udarec za zgodovinsko kolajno Štefana Hadalina
Ilka Štuhec medalja Aare 2019
Sportal Ilki Štuhec zlato letalo, predsedniku Pahorju umazan avto
aARE 2019
Sportal Konec vrhunca zime: nasvidenje v Cortini d'Amezzo
Ne spreglejte