Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
16. 10. 2015,
15.28

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jurij Tepeš skoki Kulm svetovno prvenstvo poleti

Petek, 16. 10. 2015, 15.28

7 let, 12 mesecev

Jurij Tepeš upa, da je slabe skakalne dneve končal

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zadnji zmagovalec v svetovnem pokalu smučarskih skokov Jurij Tepeš je imel v letošnjem poletju obilico težav. Upa, da se je s tem slabosti rešil in da bo zima podjetnejša.

Za Jurija Tepeša je bilo poletje v tekmovalnem smislu porazno, a se hkrati zaveda, da je veliko postoril na kondicijski ravni in je tudi to nekaj vplivalo na njegove skoke: "Tehnika se mi je povsem podrla. Nisem imel občutka, ki sem ga imel pozimi. Ker skačem veliko na občutke in ne na moč, je to pri meni ključnega pomena. Ni steklo in nisem si zaupal, zato so bili skoki slabši. Že od začetka poletja sem slabo skakal. Najboljšim sploh nisem prišel blizu. Zelo sem razočaran."

Do začetka zime, zadnjo je končal z zmago na prenovljeni Letalnici bratov Gorišek, je še mesec, pri skokih pa je tako ali tako jasno, da lahko pravi občutki v hipu pridejo, se pa vsi zavedajo, da lahko tako hitro tudi izginejo: "V tem mesecu se da še kar nekaj narediti. Z glavo sem zraven. Vem, da smo dobro trenirali. Kondicijske treninge moram prenesti na skakalnico. Moja želja je, da zimo začnem bolje. Upam, da sem s slabim poletjem slabe skoke dal povsem na stran."

Na letalnici v Kulmu se je prerodil, v naslednji sezoni bo tam svetovno prvenstvo

Nova sezona se bo začela s kvalifikacijami 20. novembra v Klingenthalu, kjer mu je pred dvema letoma uspel veliki met in se je na uvodu v zimo zavihtel na tretje mesto. Tudi letos bi rad začel z dobrimi skoki: "S tem bi rad gradil na samozavesti. Skoraj nikoli nisem dobro začel. Še takrat, ko sem bil tretji, mi je forma nato padla. Upam, da bo ta bolj konstantna in da jo bom čez novoletno turnejo dvigoval. Tako mi ne bo treba na trening kot lani (smeh, op. p.)."

Lani se je mu je zgodba sfižila, pripravljenost pa je nato v času štirih skakalnic dvigoval na treningu v Planici. Vrnil se je na tekmi na prenovljeni letalnici v Kulmu in takoj zablestel. Poletel je na tretje mesto, kar je dober obet za svetovno prvenstvo v poletih, ki bodo prihodnje leto prav v Kulmu.

"Zelo sem vesel, da je svetovno prvenstvo na letalnici, ker vem, da sem na njih boljši. Imam namreč boljše občutke. A je še prezgodaj govoriti, kaj se bo dogajalo. Kulm je specifična letalnica, kar pomeni, da si težko spredaj, če slabo skačeš. V Planici se v zraku da kaj popraviti. V Kulmu se z mojo tehniko, vsaj na takšni napravi, kot je bila letos, ne da. Drugi del leta smo leteli prenizko. Če bi v pretekli zimi skakal tako kot pred novoletno turnejo, bi tudi v Kulmu morda prišel le skozi kvalifikacije, kaj več pa ne bi dosegel. Videli ste, kaj se je Robiju (Robert Kranjec, op. p.) zgodilo. Upam, da se nam naslednje leto ne bo," se je Tepeš še ozrl proti enemu od vrhuncev sezone.

Ne spreglejte