SiolNET. Sportal Zimski športi
1,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Jurij Tepeš postavil rekord skakalnice #video

1,63

termometer

Jurij Tepeš
Foto: Žiga Zupan/Sportida

V kazahstanskem kraju Ščučinsk so slovesno odprli novi skakalnici. Ti sta nastali tudi pod taktirko legendarnega konstruktorja Janeza Goriška in njegovega sina Sebastjana, na krstu pa je Jurij Tepeš postavil rekord naprave. Skočil je kar 154 metrov.

V Kazahstanu imajo že v Almatiju lep skakalni center, zdaj pa so zgradili novi napravi (HS 100 in 140 m) še v Ščučinsku. Za pomoč so poprosili tudi družino Gorišek. Konstruktor skakalnic in letalnic Janez Gorišek ter njegov sin Sebastjan sta tudi pri tem projektu sodelovala s podjetjem Atelje-s, ki je bilo izvedeni načrtovalec (Branko Smolej je bil kot priznani slovenski arhitekt vključen v to zgodbo, z njim pa družina Gorišek sodeluje že vrsto let) novih skakalnih lepotic v Kazahstanu.

Kazahstan skakalnici

Na slovesnem odprtju skakalnic je bil prisoten tudi predsednik Kazahstana, ta pa je videl dolge skoke v režiji slovenskih skakalcev.

Rekordni skok Jurija Tepeša

Kazahstanci so namreč med drugimi povabili Jurija Tepeša in Ceneta Prevca, da preizkusita napravo. In na uradnem odprtju je Tepeš skočil kar 154 metrov ter postavil rekord nove skakalnice. Ker je poletel tako daleč, razumljivo, ni mogel doskočiti v telemark, zato pa je bil vidno vesel dolge daljave. "Zato imam rad skoke," je dejal Tepeš.

Kazahstan skakalnici

Jurij Tepeš Avtomoto Presenečal po Ljubljani: Jurij Tepeš v novi vlogi

Očitno kazahstanski zrak dobro dene članu B-reprezentance, saj je v Almatiju pred leti tu dvakrat že zmagal na tekmah poletnega grand prixa, bil tudi drugi, v svetovnem pokalu pa denimo zabeležil šesto mesto.

Ščučinsk bo leta 2019 prišel v koledar FIS, vendar bo prvo leto gostil tekme celinskega pokala, ki imajo v skokih predznak druge lige.

Kazahstan skakalnici

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 42
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin