SiolNET. Sportal Zimski športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Jurij Tepeš odličen drugi, Peter Prevc in Kraft najdaljša

1

termometer

Skakalci ne počivajo, saj imajo danes v Trondheimu dvojni program. Opravili so že s kvalifikacijami, v katerih je bil odličen drugi Jurij Tepeš. Razpoložena sta bila Peter Prevc in Stefan Kraft.

Že ob 9. uri so se tekmovalci pojavili na skakalnici v Trondheimu. Pred njimi sta bila dva trening skoka, nato pa so pozornost usmerili v kvalifikacije.

Pri prvem trening skoku je bil s 141,5 metra najdaljši Avstrijec Manuel Poppinger. Od Slovencev je imel s 130,5 metra najboljši rezultat Peter Prevc, ki je bil osmi. Tik za njim se je uvrstil Jurij Tepeš. Konkurent našega Prevca v boju za veliki kristalni globus, Nemec Severin Freund, je bil z daljavo 132 metrov četrti, trenutno vodilni Stefan Kraft pa je prvi skok izpustil.

Tudi pri drugem trening skoku sta bila Prevc (134 m) in Tepeš (132) naša najboljša, le da sta obrnila mesti in je bil Tepeš osmi. Zato pa je v drugo skočil Kraft in bil s skokom 135 metrov peti.

Ob 11. uri so se začele kvalifikacije. Kot prvi je od Slovencev skočil Jaka Hvala in pristal pri 126 metrih (33.). Bistveno bolje je ob pomoči vetra poneslo Ceneta Prevca, ki se je lahko pohvalil z daljavo 135,5 metra - deveti rezultat med kvalifikanti. Odlično je svojo nalogo opravil Tepeš, ki je bil s skokom dolgim 134,5 metra drugi. Za vsega 0,2 točke je zaostal za zmagovalcem kvalifikacij Poljakom Piotrom Zylo. Matjaž Pungertar je skočil 128,5 (24.), Nejc Dežman pa 128 metrov (23.), na tekmo pa se je uvrstil tudi Jernej Damjan, ki je skočil le 122,5 metra (36.).

Peter Prevc je imel vstopnico za večerno preizkušnjo, ki se bo začela ob 19. uri, že zagotovljeno, vseeno pa se je odločil za skok in ga opravil z odliko. Skočil je kar 138 metrov, od njega pa je bil boljši le Kraft, ki je pristal pri znamki 139,5 metra. Freund je ta skok izpustil.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin