Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
16. 2. 2017,
15.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

Natisni članek

Jurij Tepeš Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Cene Prevc Jernej Damjan Lahti 2017 svetovno prvenstvo Pjongčang 2018 trening

Četrtek, 16. 2. 2017, 15.35

6 let, 7 mesecev

Jurij Tepeš bo na svetovno prvenstvo odpotoval z zamudo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53
Peter Prevc | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Zadnja postojanka pred nordijskim svetovnim prvenstvom v Lahtiju je bil olimpijski Pjongčang, kjer sta s četrtima mestoma najboljši uvrstitvi dosegla Peter Prevc in Anže Lanišek, drugi prav tako potuje na Finsko. Jurij Tepeš se v obeh dneh ni našel, zato bo na prvenstvo odpotoval naknadno in doma treniral. Ekipo za Lahti sestavljajo trije bratje Prevc, Tepeš, Damjan in Lanišek.

Skakalci so lahko v Pjongčangu, kjer bodo prihodnje leto olimpijske igre, preizkusili obe napravi, na katerih se bodo potegovali za odličje. Veter je namreč danes preprečil tekmo na večji, zato je vodstvo tekmovanja skakalce preselilo na srednjo napravo.

Po prvi seriji je odlično kazalo Petru Prevcu, saj je bil sam na vrhu, v drugi pa je padel na četrto mesto. Z nekoliko boljšim doskokom bi se veselil tretjega mesta, a ga je izgubil za 0,8 točke. Ali je Petru zmago vzel veter ali njegova napaka? "Rekel bom, da sta bili ti dve stvari povezani. Peter ni imel pretirane sreče z vetrom. V drugo je naredil precej slabši telemark. Če bi bil boljši, bi stal na stopničkah in bi bili bolj zadovoljni. Ampak nič ne de. Znova tudi lep dosežek Anžeta Laniška, točke pa sta dosegla še Jernej Damjan in Domen Prevc," je po tekmi povedal glavni trener Goran Janus.

Na svetovno prvenstvo tudi razpoloženi Lanišek

Anže Lanišek si je z dobrimi skoki priboril vstopnico za odhod na svetovno prvenstvo. | Foto: Sportida Anže Lanišek si je z dobrimi skoki priboril vstopnico za odhod na svetovno prvenstvo. Foto: Sportida Lanišek, ki je bil dan prej na veliki napravi s četrtim mestom slovenski junak, je bil po prvi seriji peti, na koncu pa je osvojil 14. mesto. Najmlajši od bratov Prevc je v drugo s petega nazadoval na 24. mesto, Damjan pa je bil tik pred njim.

Na današnji preizkušnji je bilo treba imeti tudi nekaj sreče z vetrom, saj so se razmere zelo spreminjale: "Ne bom rekel, da je bila tekma turbulentna, ampak se je na daleč videlo, da si potreboval nekaj sreče ali pomoč vetra. Pohvaliti moram organizatorje, ker so uredili zavese. Če jih ne bi bilo, tekme ne bi bilo mogoče izpeljati."

Tepeš bo treniral doma in izpustil tekmo na srednji skakalnici

Jurij bo doma treniral z Janusovim pomočnikom Janijem Grilcem in se bo v Lahtiju priključil ekipi na večji skakalnici. | Foto: Sportida Jurij bo doma treniral z Janusovim pomočnikom Janijem Grilcem in se bo v Lahtiju priključil ekipi na večji skakalnici. Foto: Sportida Prvi mož stroke pa je določil slovensko reprezentanco, ki bo prihodnji teden odpotovala na nordijsko svetovno prvenstvo v Lahti. Pred časom je določil peterico Domen Prevc, Peter Prevc, Cene Prevc, Jurij Tepeš in Jernej Damjan, zdaj pa se jim bo zaradi dobrega skakanja priključil še Lanišek, ki si je vozovnico prislužil z odličnim skakanjem.

Na posamezni tekmi lahko nastopijo le štirje skakalci iz posamezne države, zato se na treningu na Finskem obeta interni boj za vstopnico za posamezno tekmo.

Za prvo tekmo na svetovnem prvenstvu bo izpadel le eden, saj bo Tepeš ostal še nekaj dodatnih dni doma, ekipi se bo priključil v ponedeljek (27. februarja). "Jurij bo treniral z Janijem Grilcem in se bo ekipi na svetovnem prvenstvu pridružil na veliki napravi. Anže pa odhaja že takoj na začetku," je še povedal Janus.

Moški skoki na nordijskem svetovnem prvenstvu v Lahtiju

25. februar
Posamična tekma na srednji skakalnici

26. februar
Tekma mešanih ekip na srednji skakalnici

2. marec
Posamična tekma na večji skakalnici

3. marec
Ekipna tekma na večji skakalnici

Ne spreglejte