Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
25. 4. 2019,
20.35

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,76

4

Natisni članek

Goran Janus

Četrtek, 25. 4. 2019, 20.35

4 leta, 11 mesecev

Goran Janus trener nordijske kombinacije

Janus spet glavni trener: Ne le zavihati rokave, treba bo sleči majico #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,76

4

Goran Janus | Goran Janus je po novem trener nordijske kombinacije. | Foto Vid Ponikvar

Goran Janus je po novem trener nordijske kombinacije.

Foto: Vid Ponikvar

Najuspešnejši slovenski skakalni trener Goran Janus bo imel po novem novo službo. Prevzel je vodenje reprezentance v nordijski kombinaciji. "Dela je veliko. Zaloga je velika. Trdo moramo delati," je o novem izzivu dejal Janus.

Čeprav je bil v četrtek sprva v središču pozornosti trening skakalcev v Kranju, je popoldne prišla v javnost novica, da bo Goran Janus novi trener nordijske kombinacije.

Njegova naloga bo postaviti sistem, da bodo tudi nordijski kombinatorci posegali po višjih mestih. Osrednji cilj je nordijsko svetovno prvenstvo v Planici 2023, na katerem bi radi na Smučarski zvezi Slovenije svoje tekmovalce videli na vidnejših mestih, z željo po osvajanju medalj.

Kot je prišlo na naša ušesa, so želeli z Janusovim prihodom pripeljati človeka, ki bo vcepil kombinatorcem, da bodo tudi oni verjeli, da so sposobni doseči kaj na tekmah najvišjega ranga.

Skakalci
Sportal Spremembe v skakalni reprezentanci #video

Ko je Janus prišel na čelo slovenske skakalne reprezentance, se je trend uspešnih nastopanj spremenil na bolje, zdaj bo motivacijske vidike poskušal vpeljati tudi pri nordijskih kombinatorcih.

"Ekipa je mlada. Dela je veliko. Ne samo, da bo treba zavihati rokave, ampak bo treba sleči majico," je Janus nazorno pokazal, koliko dela čaka mlade tekmovalce.

"Borili se bomo s težavami. Moramo začeti."

S Petrom Prevcem se je veselil številnih uspehov na največih tekmovanjih. | Foto: Vid Ponikvar S Petrom Prevcem se je veselil številnih uspehov na največih tekmovanjih. Foto: Vid Ponikvar Mitja Oranič, ki je bil v pretekli sezoni glavni trener, naj bi se preselil k Igorju Medvedu v slovensko B-skakalno reprezentanco, Janusova pomočnika pa bosta Gašper Berlot in Anže Obreza.

Po enoletnem tekmovalnem premoru se bo tako Goran vrnil v pogon, v katerem je bil številna leta, ko je bil še pomočnik v A-reprezentanci in tudi glavni trener B-ekipe, nato pa je leta 2011 prevzel vodenje najbolj kakovostne skakalne družine pri nas.

"Dela je bilo tudi v preteklem letu dovolj. Zdaj se moramo ukvarjati z dvema disciplinama. Velik zalogaj je. Proces pri tekih je sploh poseben, saj vsi vemo, koliko dejavnikov vpliva na vso sliko. Borili se bomo s težavami. Moramo začeti," poudarja.

Z ekipo je že začel delati, obrate pa bodo navili do konca po prvomajskih praznikih. "Velik izziv je," je še dodal.

Ne spreglejte