Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
12. 5. 2011,
9.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Goran Janus Matjaž Zupan

Četrtek, 12. 5. 2011, 9.47

8 let

Janus se je veliko naučil od Zupana

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska A reprezentanca pri smučarskih skokih še nima uradno novega trenerja, a bo to bržkone Goran Janus, ki ga mora praktično le še potrditi zbor za smučarske skoke. In kdo je Goran Janus?

Pri Goranu Janusu se je že med aktivno skakalno kariero videlo, da ga mika tudi trenersko delo. Leta 1997 je namreč že začel delovati honorarno v klubu Ilirija, skakal pa je nato vse do leta 2000, ko ga je v A reprezentanco za pomočnika vzel Matjaž Zupan. Skupaj sta nato uspešno peljala slovensko barko do leta 2006, v vmesnem obdobju pa se skupaj s slovenskimi skakalci veselila bronaste ekipne medalje na olimpijskih igrah ter svetovnem prvenstvu in zlate Roka Benkoviča v Oberstdorfu leta 2005.

"Ta leta so bila nepozabna. Veliko sem se naučil v tem času. Čeprav so zametki mojega trenerskega dela segali v leto 1997, pa sem resno začel delati s trenerskim poklicem ravno leta 2000, ko sem pomagal Matjažu. Leta 2001 sem nato še diplomiral na Fakulteti za šport," je povedal 41-letni Janus, ki se je odločil, da bo več povedal o mestu glavnega trenerja A reprezentance, ko ga bo zbor za skoke tudi uradno potrdil.

Po koncu sezone 2005/06 je nato delal v matičnem klubu Ilirija, nato pa štiri leta vodil B reprezentanco. Najuspešnejša sezona je bila lanska, v kateri so slovenski skakalci naredili velik napredek. Rok Zima je celo postal zmagovalec celinskega pokala, med deset najboljših pa so se uvrstili še Dejan Judež (4.), Matjaž Pungertar (5.) ter Matic Kramaršič (10.). Slovenski skakalci so vse skupaj v minuli sezoni osvojili osem zmag, od tega Mitja Mežnar ter Matjaž Pungertar po dve, enkrat pa so se veselili Jernej Damjan, Matej Dobovšek, Dejan Judež ter Matic Kramaršič. Janus pa je ob tem uspel denimo iz B reprezentance popeljati nazaj v A Jurija Tepeša.

Sedaj ga čaka bistveno težje delo, saj javnost pričakuje, da bodo rezultati trdega dela, ki ga je vcepil slovenskim skakalcem Matjaž Zupan, prišli na plan ravno v novi sezoni.

Ne spreglejte