Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
23. 11. 2015,
13.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Goran Janus Peter Prevc Peter Prevc Jurij Tepeš Domen Prevc Anže Lanišek Anže Lanišek Jaka Hvala Anže Semenič

Ponedeljek, 23. 11. 2015, 13.42

8 let

Janus pričakuje, da bosta Prevc in Tepeš dobila družbo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po izvrstnem začetku sezone se bodo skakalci sredi tedna odpravili na drugo postojanko v Kuusamo, kjer bosta namesto Domna Prevca in Anžeta Laniška nastopila Jaka Hvala in Anže Semenič.

Na prvi tekmi v zimi v Klingenthalu so slovenski skakalci Domen Prevc, Jurij Tepeš, Anže Lanišek in Peter Prevc zablesteli in skočili na drugo mesto. V nedeljo smo imeli slovenski ljubitelji skokov spet razlog za zadovoljstvo. Peter je še enkrat stopil na drugo stopničko odra za zmagovalce, šestnajstletni Domen je bil ob premieri odličen osmi, Tepeš pa deseti.

Dobro vzdušje je vladalo skozi celoten vikend. Ekipa si je v soboto zvečer ogledala tudi nogometni derbi med Olimpijo in Mariborom, ob koncu pa so bili izenačujočega gola Andraža Šporarja izjemno veseli Goran Janus, Nejc Dežman, Tepeš in predstavnik za stike z javnostjo na Smučarski zvezi Slovenije Tomi Trbovc, medtem ko so preostali stiskali pesti za vijoličaste.

"Za Kuusamo pričakujem, da se bo še kdo priključil z vrhunskim rezultatom"

Vsi v slovenskem taboru se zavedajo, da jih dobri rezultati ne smejo uspavati, saj bodo imeli vse do konca marca in zaključka svetovnega pokala v Planici izjemno natrpan urnik.

Že v četrtek jih v Kuusamu čakajo kvalifikacije za petkovo tekmo, na kateri imata zagotovljen nastop že Peter Prevc in Tepeš. Najmlajši od bratov Prevc bi imel prav tako takšen privilegij, vendar na Finskem ne bo skakal. Razlog je povsem preprost. V Kuusamu namreč velikokrat ponagaja veter in neizkušeni skakalci lahko plačajo davek, kot ga je lani Lanišek, ki bo prav tako izpustil odhod v finsko skakalno središče.

"To piko sem postavil že pred mesecem. En segment je varnost, ki je takrat vplivala na odločitev, drug pa, da bi rad preizkusil še druge skakalce. Za Kuusamo pričakujem, da se bo še kdo priključil Petru in Juriju z vrhunskim rezultatom," pravi Janus, ki bo na Finsko odpeljal Jako Hvalo in Anžeta Semeniča, Domen Prevc in Lanišek pa se bosta vrnila že na naslednji postojanki v Lillehammerju. Katera dvojica bo pred Norveško odpadla, se bo Janus odločil po koncu sobotne tekme.

Ne spreglejte