Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
11. 1. 2016,
12.41

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jurij Tepeš Robert Kranjec Goran Janus skoki poleti Kulm svetovno prvenstvo

Ponedeljek, 11. 1. 2016, 12.41

8 let, 1 mesec

Janus: Pogovoriti se bo treba

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Robert Kranjec in Jurij Tepeš sta v skakalnem svetu znana kot zelo dobra letalca. Ta teden bosta prišla na svoj račun, na svetovno prvenstvo v poletih pa bosta pripotovala z različno popotnico.

Želja Jurija Tepeša pred začetkom sezone je bila, da bi v prvem delu skakal konstantno in se pogosteje uvrščal med dobitnike točk, a se je pravzaprav ponovila zgodba iz zadnjih let.

Če je novembra v Klingenthalu začel dobro in bil deseti, so se mu nato občutki začeli podirati, glede na prejšnja leta pa se je venomer dvignil na večjih napravah. Leta 2014 je bil na Kulmu sedmi, lani pa odličen tretji. Od takrat po pravilu povsem zaživi in v slovenskem taboru upajo, da bo tudi letos tako, saj se je v tej zimi le šestkrat zavihtel med dobitnike točk.

Dvignil pa se je pravi čas. Pretekli konec tedna v Willingenu je bil na posamični tekmi trinajsti, kar je zanj dober obet pred svetovnim prvenstvom v poletih na Kulmu. Tam se bodo skakalci od petka do nedelje potegovali za komplete medalj, v četrtek pa bodo kvalifikacije.

Za Tepeša vesel, Kranjec ga malce čudi

"Za Jurija sem zelo vesel, da je na tekmi dobro skakal. Vse od novembra naprej je nakazoval, vendar se je potem marsikaj sfižilo," je bil glavni trener Goran Janus vesel za Jurijevo prebujenje.

Zato pa je bil v nemškem skakalnem središču začuden nad predstavami najizkušenejšega Roberta Kranjca. V kvalifikacijah je še imel četrti rezultat, nato pa pri naslednjih treh skokih povsem poniknil. Najprej se mu je zalomilo na ekipni tekmi, nato v poskusni seriji in še v prvi seriji posamične tekme, tako da se ni uvrstil med dobitnike točk.

Kranjec, ki je imel smolo pred začetkom sezone, ko si je poškodoval komolec, zaradi česar je moral celo na operacijo, bo v domačem okolju skušal najti odriv za svetovno prvenstvo v poletih. "Malce me čudi Robi, ki je naredil tri slabše skoke zaporedoma. Pogovoriti se bo treba. Trening v Planici v torek popoldne nam bo koristil, da vidimo, pri čem smo," pa je Janus spregovoril še o Kranjcu, ki je edini Slovenec z nazivom svetovni prvak v poletih. Leta 2012 v Vikersundu je namreč poletel nad vse in se z zlatimi črkami zapisal v zgodovino skakanja.

Ne spreglejte