Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
25. 1. 2016,
11.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Goran Janus Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Robert Kranjec Anže Lanišek Anže Lanišek Jurij Tepeš Jaka Hvala Zakopane

Ponedeljek, 25. 1. 2016, 11.51

8 let

Janus: Dobili smo tisto, po kar smo prišli

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Glavni trener slovenske skakalne reprezentance Goran Janus je z zadovoljnim obrazom zapuščal Zakopane, kjer se je Peter Prevc še bolj odlepil od najbližjih zasledovalcev.

Slovenska skakalna odprava je Zakopane zapustila z novimi stopničkami, za katere je v nedeljo poskrbel njen prvi mož. Peter Prevc se je zavihtel na tretje mesto, po prvi seriji pa je bil celo prvi, potem ko je ob dobrih razmerah in odličnem odskoku pristal pri kar 140 metrih.

V drugi seriji sta ga prehitela Avstrijca Stefan Kraft in Michael Hayböck. Na devetem mestu je bil šestnajstletni Domen Prevc, ki je bil po prvem skoku peti, Anže Lanišek je Zakopane zapuščal s 24., Robert Kranjec pa s 25. mesta.

"Za nas je pomembno, da se razlika povečuje"

"Tudi mi smo ljudje. Uh, na tekmi je bilo vsega po malem. Zadovoljen sem. Peter je spet skočil do vrhunske uvrstitve, pa tudi Domen, ki je bil deveti. Čestitke tudi preostalima dvema za dosežene točke. Za nas je pomembno, da se razlika v svetovnem pokalu povečuje, in po to smo v Zakopane prišli. Poljsko smo zapustili zadovoljni," je Goran Janus sprva pokomentiral dogodke v Zakopanah.

Dodal je, da sta tako Peter kakor tudi Domen v drugi seriji naredila manjšo napako na mizi, zaradi česar sta izgubila nekaj mest, vendar kljub temu dosegla odlični uvrstitvi: "Pri odskoku z mize nista bila pravočasna. Veliko skakalcev je nekoliko zamujalo."

Peter se je v skupnem seštevku svetovnega pokala še bolj utrdil na prvem mestu ter povečal naskok pred Severinom Freundom in Kennethom Gangnesom, ki zdaj znaša 305 oziroma 359 točk.

"Nisem imel srca, da bi ga spustil, vendar sem ga moral"

Posebne težave sta na tekmi imela Lanišek in Kranjec. Prvi je namreč čutil bolečine v hrbtu, kar je z gesto dal vedeti že po prvem skoku, Kranjec pa je imel v drugi seriji izjemno neugodne razmere. Žirija tekmovanja ga je spustila po zaletišču, ko je veter pihal s hitrostjo kar 1,88 metra na sekundo v hrbet. V takšnih razmerah razumljivo ni mogel opraviti skoka, kot si je želel.

"Robi je imel smolo. Dobesedno ga je sklatilo. Nisem imel srca, da bi ga spustil, vendar sem ga moral. Anžeta je pri poskusnem skoku na ekipni tekmi (Slovenija je osvojila peto mesto, op. p.) zagrabilo v hrbtu. Na tekmi je nato skakal, v nedeljo pa izpustil poskusni skok," je razložil Janus.

Slovenski skakalci bodo že danes skakali v Kranju, jutri pa jih v gorenjskem glavnem mestu čaka še državno prvenstvo. Na Japonsko pa ne bo odpotoval Jurij Tepeš, ki išče pot do prave forme. V Saporu bodo tako aktivni Peter Prevc, Domen Prevc, Anže Lanišek, Robert Kranjec, na Daljnem vzhodu pa jih že čakata Jaka Hvala in Bor Pavlovčič, ki sta odlično nastopila na tekmah celinskega pokal in si prislužila vpoklic v A-reprezentanco.

Ne spreglejte