Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 3. 2014,
21.23

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

biatlon Jakov Fak Jakov Fak Teja Gregorin Klemen Bauer Andreja Mali Janez Marič Anja Eržen Peter Dokl Urška Poje Lenart Oblak

Torek, 25. 3. 2014, 21.23

3 leta, 4 mesece

Jakov in Teja petkrat na stopničkah, Slovenija 19-krat med deset

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Konec svetovnega pokala v biatlonu na Norveškem je poskrbel za novo veselje v slovenskem taboru, ki je lahko s sezono zelo zadovoljen. Med dosežki izstopa bronasto olimpijsko odličje Teje Gregorin.

Prav na zadnji postaji svetovnega pokala na znamenitem Holmenkollnu v Oslu sta Jakov Fak in Teja Gregorin navdušila s skupno tremi uvrstitvami na stopničke.

Gregorinova, ki je za vrhunec sezone poskrbela na februarskih olimpijskih igrah v Sočiju, na katerih je Sloveniji priborila prvo biatlonsko olimpijsko odličje, je z drugim mestom na tekmi s skupinskim štartom izenačila svojo najboljšo posamično uvrstitev v svetovnem pokalu, če seveda v to kvoto štejemo tudi njeno odličje s svetovnega prvenstva v Pjongčangu leta 2009, saj nastopi na svetovnih prvenstvih prinašajo tudi točke svetovnega pokala. Triintridesetletna v Hotemažah živeča Ihanka je tako v tej sezoni dosegla tri od štirih uvrstitev na stopničke, manjka ji le še zmaga. Sezono svetovnega pokala je sklenila na 13. mestu v skupnem seštevku.

Fak tudi v sezoni zdravstvenih težav dosegel zmago Jakov Fak pa ima že štiri, ob tem pa še tri druga mesta in šest tretjih, sedem, če jim prištejemo še bron iz olimpijskih iger leta 2010 v Vancouvru. Minula sezona se 26-letnemu biatloncu iz Mrkopalja ni iztekla po željah, ubadal se je s poškodbami in zastrupitvami, ves čas je v pripravljenosti zaostajal za tekmeci, na olimpijskih igrah v Sočiju ostal brez želenega odličja, a proti koncu sezone spet segel po vrhu. Zmaga in tretje mesto na finalu v Oslu sta odlična popotnica za prihodnjo sezono, v kateri bo poskušal izboljšati četrto mesto v skupnem seštevku svetovnega poka, osvojeno lani. Letos je bil po vseh težavah 12.

Slovenska biatlonska reprezentanca vendarle ni zgolj duet Da slovenska biatlonska reprezentanca vendarle ni zgolj duet, sta s posamičnima uvrstitvama med deseterico najboljših dokazala tudi Klemen Bauer in Andreja Mali. Oba sta najboljše izide dosegla ob koncu sezone, Bauer s petim mestom v Kontiolahtiju, Malijeva z osmim v Oslu. Oba pa sta svoj delež prispevala tudi v štafetnih preizkušnjah. Bauer je tako moški štafeti pomagal do izpolnitve olimpijske norme v Ruhpoldingu, nato pa v Sočiju ob Faku, Janezu Mariču in Petru Doklu prišel do šestega mesta. Malijeva je ob Gregorinovi, Bauerju in Faku z mešano štafeto dosegla deveto mesto Östersundu, na olimpijskih igrah v Sočiju pa žal ni nastopila.

Razveselila je vrnitev slovenske ženske štafete, ki je v postavi Andreja Mali, Teja Gregorin, Anja Eržen in Urška Poje v Ruhpoldingu zasedla 16. mesto.

V svetovnem pokalu so priložnost prvič dobili še Anja Eržen, Urška Poje in Lenart Oblak, a še niso posegli po mestih, ki prinašajo točke svetovnega pokala. Brez teh sta prav tako ostala Peter Dokl in Simon Kočevar, medtem ko jih je naš superveteran, 38-letni Janez Marič, osvojil 18, kar je bilo dovolj za 81. mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. Klemen Bauer je bil skupno 33., Andreja Mali 45. V pokalu narodov je Slovenija zasedla deveto mesto v moški konkurenci in 15. v ženski.

Velika kristalna globusa sta odnesla Francoz Martin Fourcade in Finka Kaisa Mäkäräinen.

Ne spreglejte