Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
16. 11. 2016,
9.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Ana Drev svetovni pokal Lara Gut Sölden

Sreda, 16. 11. 2016, 9.23

6 let, 6 mesecev

Ana Drev pred nadaljevanjem sezone

Iz ledeniškega ujetništva želi pobegniti v Ameriko

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Prepričana o tem, da na uvodni tekmi v Söldnu ni izstrelila vseh nabojev, predvsem pa naveličana iskanja dobrega treninga na evropskih ledenikih Ana Drev upa na zeleno luč za selitev v ZDA.

Ana Drev je sezono odprla z desetim mestom v Söldnu. | Foto: Sportida Ana Drev je sezono odprla z desetim mestom v Söldnu. Foto: Sportida

Usoda severnoameriških tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju je zaradi previsokih temperatur in pomanjkanja snega še naprej nejasna. Tudi zaradi tega je najboljša slovenska veleslalomistka Ana Drev z reprezentančnimi sotekmovalkami prestavila načrtovano selitev v ZDA.

Negotovost naj bi trajala vse do petka, ko bodo pri Mednarodni smučarski zvezi sporočili, kakšna je usoda veleslaloma in slaloma, ki bi ju moral ob koncu prihodnjega tedna (26.-27. 11.) gostiti Killington v zvezni državi Vermont. Kot rezervno rešitev v smučarskih krogih vse pogosteje omenjajo Copper Mountain v Koloradu.

Tam je Drevova pred leti že nastopala na tekmah severnoameriškega pokala, medtem ko je Killington zanjo popolna neznanka. Pravi, da bi vseeno raje potovala na vzhodno obalo, a se tudi poti v Kolorado ne bi branila. "Rada bi predvsem začutila tekmovalni ritem. Obenem upam na še nekaj ameriških treningov pred tekmo," pravi.  

Niz slabih treningov Ob koncu tedna v ZDA: v Vermont ali Kolorado? | Foto: Sportida Ob koncu tedna v ZDA: v Vermont ali Kolorado? Foto: Sportida

Morebitne selitve v ZDA se veseli tudi zaradi pobega z ledenikov, katerih ujetnica je postala pred uvodno tekmo svetovnega pokala v Söldnu in po njej.

Obenem ne skriva, da so bili zadnji treningi vse prej kot kakovostni. Ledenike je namreč prekrila debela odeja svežega snega, zaradi česar je podlaga mehka, običajna smučarska središča v Avstriji pa še pripravljajo proge za začetek sezone.

"Res smo imeli veliko težav z iskanjem dobrih pogojev za trening. Našle so jih le ekipe, ki so se zaradi slaloma v Leviju preselila v Skandinavijo," pravi 31-letna Šmarčanka. Pred tremi tedni in pol je sezono odprla z desetim mestom v Söldnu, kar je bil celo njen šesti najboljši rezultat v karieri, predvsem pa najboljši ledeniški.

Nova merila

"Nad rezultatom ne smem vihati nosu, a mimo tega, da smučanje ni bilo na želeni ravni, še vedno ne morem," pravi Drevova, ki je v pretekli sezoni tako z rezultati (dve uvrstitvi na stopničke in preboj v elitno veleslalomsko sedmerico) kot tudi samim smučanjem krepko dvignila letvico pričakovanj.

"Pred Söldnom sem čutila, da nisem v vrhunski formi, vseeno pa smučanje na treningih ni bilo slabo. Po več analizah trdim, da te ravni nisem prenesla na tekmo. Tehnične napake bom odpravila, predvsem pa vem, da je lahko nastop kot celota veliko boljši. To nameravam dokazati," odločnosti ne skriva najboljša slovenska veleslalomistka, ki se dobro zaveda tudi osiromašene konkurence.

Nova dimenzija: tudi ob nastopu, ki je ne zadovoljuje, na zadovoljivem desetem mestu. | Foto: Sportida Nova dimenzija: tudi ob nastopu, ki je ne zadovoljuje, na zadovoljivem desetem mestu. Foto: Sportida

Prepričana je, da v njeni disciplini ni nepremagljivih smučark. To po njenih besedah velja tudi za Švicarko Laro Gut, ki je v Söldnu prvo zasledovalko prehitela za skoraj sekundo in pol, Drevovo pa za tri sekunde in tri desetinke. "Verjamem, da jo bomo tekmice ujele, saj na tehnični ravni vendarle ni tako zelo izstopala. Izjemen rezultat je predvsem plod visokega ritma in napadalnosti, s katerima je popravljala tudi vse napake. Kapo dol za takšen pristop, a verjamem, da razlika prihodnji teden ne bo takšna," je pogovor po vrnitvi z ledenika Mölltal sklenila Ana Drev.

Ne spreglejte