Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
22. 10. 2018,
19.34

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,97

1

Natisni članek

Ilka Štuhec Ilka Štuhec Sofia Goggia Anna Veith svetovni pokal

Ponedeljek, 22. 10. 2018, 19.34

5 let, 5 mesecev

ENO LETO POZNEJE

Ilki Štuhec se leto po usodni nedelji smeji

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,97

1

Ilka Štuhec | Foto STA

Foto: STA

Najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je s treningom in fotografijama na spletnih omrežij zaznamovala obletnico poškodbe, ki jo je stala olimpijsko sezono. Njene misli pa so osredotočene na uspešno vrnitev.

Ilka Štuhec smučanje
Sportal V "belem cirkusu" je (bilo) pestro tudi brez snega

Ilka Štuhec nam je v zadnjih tednih večkrat zatrjevala, da lanska poškodba kolena v njenem taboru ni več tema pogovorov ali razlog za omejitve pri treningih. Vseeno pa natanko eno leto po padcu med slalomskim treningom na ledeniku Pitztal, med katerim si je strgala kolenske vezi in se tako že pred prvo tekmo poslovila od olimpijske sezone 2017/18, ni mogla pozabiti na "obletnico".

Tako je na Instragramu objavila sončno fotografijo s treninga na Stelviu in zapisala, da je izjemen dan največ, kar bi si lahko želela, da bi pozabila, kaj se je zgodilo pred natanko enim letom. Kmalu zatem pa se je oglasila tudi na Facebooku ter ob fotografiji s trenerjem Gregorjem Koštomajem in kineziologinjo Anjo Šešum dodala, da dan pred enim letom sam po sebi ni bi kriv, se pa "vseeno na veliko smejimo, da je vse OK".

Nasvidenje v Lake Louisu

Naj spomnimo, pred natančno enim letom je Štuhčeva staknila drugo hujšo poškodbo v svoji karieri, za nameček po sanjski sezoni in tik pred začetkom nove zime. Že štiri dni zatem, na svoj 27. rojstni dan, so jo v Baslu operirali. Sledila je dolgotrajna in postopna rehabilitacija, po kateri je letošnjega februarja že stopila na sneg, nato dolgo prosto smučala ter se postopoma vračala med količke.

Zdaj že več mesecev nemoteno trenira. Opravila je tudi zajeten snežni kamp v Čilu, kjer se je na superveleslalomski tekmi južnoameriškega pokala tudi vrnila v tekmovalni pogon. "Toliko, da sem znova začutila tekmovalni utrip," pravi Ilka, ki pa se bo v karavano svetovnega pokala vrnila na prelomu med novembrom in decembrom, ko bo tekme v hitrih disciplinah gostil Lake Louise.

Sofia Gogia, Ilka Štuhec in Anna Veith: smučarke, ki bi verjetno najraje izbrisale prehod v zadnjo četrtino oktobra. | Foto: Sportida Sofia Gogia, Ilka Štuhec in Anna Veith: smučarke, ki bi verjetno najraje izbrisale prehod v zadnjo četrtino oktobra. Foto: Sportida

Usodni oktobrski dnevi    

Na tradicionalni kanadski postaji karavane svetovnega pokala se bo Štuhčeva vnovič srečala z Lindsey Vonn, ki bo v svoji smučarski dnevni sobi poskušala storiti korak, dva ali celo tri proti rekordnemu številu zmag, ne pa tudi s prvo smukačico pretekle zime in olimpijsko prvakinjo v najhitrejši disciplini Sofio Goggio. Italijanka si je namreč prav v nedeljo zlomila desni gleženj, tako da se bo v novo sezono po vsej verjetnosti podala šele po novem letu.

Sofia Goggia
Sportal Šok za olimpijsko prvakinjo: zlomila si je gleženj

Če verjamete ali ne, toda natančno tri leta pred tem se je poškodovala tudi dvakratna zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala Anna Veith, tedaj še Fennninger. Avstrijka si je na enem od zadnjih treningov pred sezono 2015/16 strgala križne in stranske vezi levega kolena, zaradi česar je ob dodatnih težavah z desnim kolenom izgubila skoraj dve sezoni. Šele iztekajoče se pripravljalno obdobje je bilo zanjo po dolgem času brez bolečin.  

Ilka Štuhec smučanje
Sportal Ilka blizu, a še tako daleč
Lindsey Vonn
Sportal Lindsey Vonn: Poslavljam se, z rekordom ali brez
Miha Verdnik
Sportal "Ilke Štuhec nismo pustili same, Tino Maze pa …"
Žan Kranjec
Sportal Znane so slovenske karte za Sölden
Ne spreglejte