Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
26. 1. 2021,
13.44

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,80

10

Natisni članek

Stefan Abplanalp Garmisch-Partenkirchen Cortina d'Ampezzo svetovni pokal Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Torek, 26. 1. 2021, 13.44

3 leta, 2 meseca

IZ TABORA SVETOVNE PRVAKINJE

Ilka Štuhec se začasno umika iz belega cirkusa

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,80

10

Ilka Štuhec | Foto Sportida

Foto: Sportida

Po slabših nastopih na tekmah v Crans Montani in težavah z gležnjem so se v taboru dvakratne svetovnega prvakinje Ilke Štuhec odločili, da ne bodo potovali na bližnje tekme svetovnega pokala v Gramisch-Partenkirchnu.

"Za mano je slab teden, ki ga želim čim prej odmisliti. Prepričevala sem se, da bo stanje gležnja dobro, da bi lahko normalno tekmovala. Žal ni bilo tako. Kljub vztrajanju si nekje v podzavesti nisem dovolj zaupala, kar se je kazalo tudi v smučanju, ki je bilo slabo. Razmišljam samo še naprej," le 27., 32. in 37. mesto na nedavnih tekmah v Crans Montani komentira Ilka Štuhec. Švicarsko pot je podaljšala v Basel, kjer jo je čakal pregled pri dolgoletnem zdravniku Niklausu Friederichu. Ta ji je sicer zatrdil, da v bolečem gležnju ni prisotnih nobenih strukturnih poškodb, a dodal, da udarnina in nateg kit desnega gležnja vendarle terjata nekaj mirovanja.

Ilka Štuhec | Foto: MaPa Foto: MaPa Kot odgovor na diagnozo so se v Ilkinem taboru odločili za spremembo tekmovalnega načrta. Odpovedali so nastop na bližajočem se hitrostnem koncu tedna v Garmisch-Partenkirchnu. Namesto nastopa na smuku in superveleslalomu na Bavarskem jo čakajo domače terapije. Glavno besedo bo tako imela fizioterapevtka Tina Kobale. Na sneg naj bi se 30-letna Štajerka vrnila prihodnji teden in se lotila zadnjih priprav na svetovno prvenstvo v Cortini d'Ampezzo, kjer bo znova nastopila kot branilka naslova smukaške prvakinje.

"Umik je v tem trenutku najbolj smotrna in dolgoročno vzdržna odločitev. Gleženj je Ilko v Crans Montani jasno oviral, na silo tekmovati je nesmiselno, ker nas ne pripelje nikamor, tvegamo pa lahko veliko. Moramo gledati širšo sliko, pred vrati je svetovno prvenstvo, kjer želimo, da Ilka napada, kot to najboljše zna. Imamo dovolj časa do svetovnega prvenstva, ki ga lahko izkoristimo, da se najprej pozdravi gleženj, da naredimo nekaj kakovostnega treninga v tednu pred začetkom prvenstva in da tako fizično kot psihološko pridemo v Cortino dobro pripravljeni. Ta čas torej jemljemo kot priložnost, ne kot izgubljeno obdobje," pravi trener Stefan Abplanalp, ki je medtem končal karanteno zaradi vrnjenega pozitivnega testa na novi koronavirus, zaradi česar ga ni bilo na tekmah v Crans Montani.

Marco Schwarz
Sportal Avstrijsko slavje v Schladmingu, Hadalin do novih točk
Ilka Štuhec
Sportal Švicarka razred zase, Ferkova pred Štuhčevo, ki je ostala brez točk
Tessa Worley
Sportal Meta Hrovat je potrdila vrnitev med elito
Ne spreglejte