Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 3. 2024,
10.18

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,25

Natisni članek

Rok Ažnoh Ana Bucik Andreja Slokar Žan Kranjec Žan Kranjec veleslalom alpsko smučanje državno prvenstvo Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Sreda, 27. 3. 2024, 10.18

1 mesec, 3 tedne

Alpsko smučanje, veleslalom, DP

Ilka Štuhec najboljša v veleslalomu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,25
Ilka Štuhec | Ilka Štuhec je postala državna prvakinja v veleslalomu. | Foto Guliverimage

Ilka Štuhec je postala državna prvakinja v veleslalomu.

Foto: Guliverimage

Ilka Štuhec je zmagovalka torkove tekme v veleslalomu na Peci, ki je štela tudi za državno prvenstvo Slovenije. Najboljša slovenska tekmovalka na hitrih progah je tekmovala na svojem prvem veleslalomu v zadnjem letu. Štuhčeva je na tekmi vodila že po prvi vožnji, v finalu pa ugnala vse specialistke za tehnične discipline. V moški konkurenci je ob odsotnosti Žana Kranjca državni prvak postal Rok Ažnoh.

Andrea Massi Tina Maze
Sportal Andrea Massi se vrača, sodeloval bo z Andrejo Slokar

Triintridesetletnica Ilka Štuhec iz Maribora marca kaže najboljšo formo prav ob koncu zime. Sezono tekmovanj najvišje kakovostne ravni v svetovnem pokalu je v soboto prvič letos končala na stopničkah. Na smuku v Saalbach-Hinterglemmu je zasedla drugo mesto, pred njo je bila le najboljša smukačica sezone Avstrijka Cornelia Hütter.

Na domačem državnem prvenstvu na smučišču na Peci na avstrijski strani državne meje pa je zdaj dosegla prvo zmago to zimo. To je bila že 18. zmaga za Štuhčevo na slovenskih državnih prvenstvih in po letu 2008 druga na tekmah v veleslalomu. Ilka je slavila pred Adriano Jelinkovo iz Češke, ki je za dvakratno svetovno prvakinjo v smuku zaostala za 24 stotink sekunde. Tretje mesto je pripadlo Ilkini reprezentančni kolegici Ani Bucik (+0,97), ki je bila druga v seštevku DP. Bucik je dan prej v nekoliko okrnjeni konkurenci slavila v slalomu. V prvi deseterici je bila še ena Slovenka Nika Tomšič, sedma na tekmi z zaostankom 2,19 sekunde in tretja v razvrstitvi DP.

Nastopila je tudi Andreja Slokar, ki ji bo v prihodnji sezoni pomagal nekdanji vodja ekipe Tine Maze, Andrea Massi. Slokar je z zaostankom 3,49 sekunde končala na 12. mestu.

Rok Ažnoh | Foto: Guliverimage Rok Ažnoh Foto: Guliverimage Medtem ko sta bili na ženski tekmi na stopničkah dve Slovenki, pa na moški tekmi v veleslalomu na prvih sedmih mestih ni bilo Slovenca. Najboljši Slovenec je bil Rok Ažnoh na osmem mestu, ki mu je pripadel interni slovenski boj za naslov državnega prvaka. Na tekmi je zmagal Avstrijec Raphael Riederer, zaostanek Ažnoha je znašal 1,53 sekunde. Anže Gartner je bil 11. (+2,00), Miha Oserban 14. (+2,20).

Ažnoh je državni prvak postal ob odsotnosti Žana Kranjca, ki si je po finalu sezone svetovnega pokala v Saalbachu v Avstriji vzel tekmovalni premor.

Na Peci bodo od tretjega do petega aprila izpeljali še tekme DP v smuku in superveleslalomu, tekmovanje v alpski kombinaciji pa so odpovedali.

Preberite še:

Ana Bucik, Andora
Sportal Državna prvaka v slalomu Bucikova in Marovt
Marco Odermatt
Sportal Organizatorji odpovedali zadnji smuk sezone, mali globus Odermattu
Ilka Štuhec
Sportal Ilka Štuhec na zadnjem smuku zime zablestela, globus Avstrijki
Ne spreglejte