Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
1. 2. 2013,
6.25

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jaka Hvala Liberec zlata medalja Harrachov

Petek, 1. 2. 2013, 6.25

4 leta, 5 mesecev

Hvala: Dal sem si dodatni pritisk in zdržal

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski junak mladinskega svetovnega prvenstva in prvega dela svetovnega pokala v skokih Jaka Hvala se vrača na veliko sceno. V poletih neizmerno uživa, zato se veseli Harrachova.

Na nedavnem mladinskem svetovnem prvenstvu v Liberecu je bil prvo ime prvenstva naš Jaka Hvala. Zmagal je tako na posamični kot tudi na ekipni tekmi. Čeprav si je pred odhodom v Liberec želel ostati v svetovnem pokalu, je na Češkem dobil novo potrdilo: "Pred prvenstvom sem si rekel, da je cilj medalja. Po treningu in dveh najdaljših daljavah sem si zadal višji cilj. Želel sem videti, kako se odzovem pod večjim pritiskom. Zato sem bil te zmage še toliko bolj vesel. Pred ekipno tekmo je bilo že cel dan čutiti, da bo se bo zgodilo nekaj lepega, saj smo bili dobro razpoloženi."

Pred skakalci v članski konkurenci pa je konec tedna nova preizkušnja v poletih. Za točke svetovnega pokala se bodo pomerili v Harrachovu, kjer Hvala še ni letel. Na sploh pa je prvič stopil na letalnico lani v Planici. Na posamični tekmi je bil 32., na ekipni pa je pomagal Sloveniji, da je bila na koncu četrta. Najdlje ga je poneslo povsem pri zadnjem poletu, pri katerem je pristal pri 213 metrih. "Pogrešam že te tekme v svetovnem pokalu. Komaj čakam na polete. Bilo pa je dobro, da sem dal glavo malce na stran in sem si nabral moči. Letalnice v Harrachovu ne poznam. Prvič grem na letalnico z oprijetimi dresi. Želja je, da bi se čim hitreje prilagodil in bi delal tehnično dobre skoke. Takšne, kot sem jih kazal v Liberecu. Prve polete pa sem naredil lani v Planici. Takrat sem užival. Na splošno imam raje letalnice. Res, da sem letel le v Planici, vendar sem čutil več adrenalina. Dalj časa se leti, več časa imaš v zraku," je o poletih in vrnitvi v svetovni pokal dejal še Hvala, ki je v svetovnem pokalu zaradi mladinskega svetovnega prvenstva izpustil štiri tekme (dve v Saporu in dve v Vikersundu), zaradi tega pa nekoliko zdrsnil v skupnem seštevku. Pred odhodom v Harrachov je osemnajsti skakalec zime.

Ne spreglejte